Dataanalyse med python

Vi lever i en datadrevet verden, men for at bruge data til at optimere forretningsprocesser og beslutningstagen skal man have de rette forudsætninger. Kurset giver dig værktøjer såvel som det datavidenskabelige tankesæt, der er afgørende for at omdanne data til konkrete resultater for din organisation eller virksomhed.

Formålet med kurset er at give dig en bedre forståelse for, hvilke spørgsmål du kan stille data, og hvilken data, du behøver for at kunne besvare dine spørgsmål. Kurset har et praktisk fokus på anvendelse af programmeringssproget Python til dataanalyse, hvor du lærer, hvordan du kan udvinde brugbar viden fra den data, der indsamles.

Kurset giver dig dermed forudsætningerne for at gøre din virksomhedsstrategi endnu mere drevet eller inspireret af data.

Dataanalyse med Python

Python er et af de mest anvendte programmeringssprog i verden, fordi det er nemt at komme i gang med. Selve programmeringssproget har en simplere syntaks, og det er nemt at lave scripts og udvikle programmer i. Som bruger kommer man hurtigt fra idé til resultat. 

Derved får du selv erfaring med at oversætte dataspørgsmål til praksis og verificere de svar, du finder i data. Du får dermed forudsætningerne til at forstå, hvordan du kan arbejde med dataanalyser og tænke data ind i din virksomhedsstrategi. 

Gennem opgaver med brug af grundlæggende statistik og instruerede øvelser i Python lærer du at strukturere data og udvinde viden omkring dataen. Du lærer, hvordan du sikrer, at undersøgelsen kan gentages og hvordan du verificerer de svar, du har fundet. 

Kurset stiller ingen krav til forudsætninger for at deltage, men store dele af kursets øvelser består i at arbejde konkret med programmering. Som deltager skal du således være indstillet på at arbejde en del med programmering i Python på kurset.

Kurset har følgende fokusområder:

Dataforståelse:

 Blokken giver deltagerne en grundlæggende, teoretisk forståelse for data. Vi behandler, hvilke kendetegn forskellige typer data har, hvordan man ved, hvilke spørgsmål man kan stille, og hvilke svar man kan forvente. Vi behandler også, hvordan man vurderer sine svars relevans og kvalitet.

Dataanalyse:

Blokken giver deltagerne en grundlæggende forståelse for de konkrete værktøjer, man kan bruge, når man analyserer data. 

Kursets styrke er et praktisk fokus på anvendelse af Python til dataanalyse, hvor deltagerne lærer, hvordan man i praksis kan arbejde programmatisk med data.

HVORFOR LÆRE PYTHON:

Python er med sin overskuelige syntaks og store mængde biblioteker, der kan bruges til at udvide sprogets og ens programmers muligheder, ideelt til behandling af store mængder data.

 

 

Kursets indhold

Kurset er struktureret som en kombination af undervisning/oplæg og øvelser/workshops, hvor deltagerne anvender viden i praksis og arbejder med programmering i Python. Der vil derfor være en del instruerede programmeringsopgaver i kurset - disse opgaver forudsætter ikke programmeringskompetencer og kan udføres af alle.

Programmet for kursusdagene ser overordnet ud som følger:
 
Dag 1:
09:00: Velkomst
09:15: Intro til programmering i Python generelt
10:30: Praktiske programmeringsøvelser
12:00: Frokost
13:00: Intro til statistik og dataanalyse generelt
14:00: Datadreven forretningsforståelse
16:00: Afrunding

Dag 2:

09:00: Resume af dag 1
09:15: Intro til dataanalyse i Python specifikt
10:00: Dataøvelser
12:00: Frokost
13:00: Kritisk dataforståelse
15:45: Evaluering


Med kurset opnår du følgende kompetencer:

  • Forstå basale statistiske redskaber og metrikker.
  • Give datadrevne svar på verificerbare spørgsmål ved brug statistiske modeller.
  • Skrive pythonprogrammer, der kan trække information ud af data.
  • Skrive pythonprogrammer, der kan præsentere data visuelt.
  • Kurset giver en introduktion til at forstå, hvordan man arbejder i Python. Kurset giver således en grundlæggende forståelse, som du efter kurset vil kunne bygge videre på.

 

”Vi er midt i et samfundsskifte, hvor mange nye virksomheder i dag kan ses som IT-virksomheder. For at fremtidssikre den enkelte virksomhed og følge med den hast samfundet bevæger sig, er datadrevne beslutningsprocesser centrale.” - Ekstern lektor på ITU, Jens Gwen Stein

Læs hele artiklen med Jens Gwen Stein, og bliv klogere på, hvorfor den datadrevne model kan hjælpe virksomheder med at fremtidssikre sig i et omskifteligt samfund.

Læs artiklen her

Underviser på kurset

Underviser på kurset
Jens Gwen Stein er uddannet kandidat i litteraturvidenskab på Københavns Universitet og begyndte her at interessere sig for at bruge computere til at analysere tekst. Siden har han arbejdet med data, og de seneste år som data scientist hos DBC (Dansk BiblioteksCenter), hvor han blandt andet er med til lave anbefalinger, søgning og autogenerering af bibliografisk data. Derudover er Jens Gwen Stein ekstern lektor på IT-Universitetet, hvor han underviser på kurset: Data Intelligence.

DIG

Kurset henvender sig til medarbejdere, der ønsker indsigt i, hvordan man arbejder programmatisk med data som grundlag for at arbejde med datadrevne beslutninger

Kurset kan hjælpe dig, hvis du fx samarbejder med dataspecialister eller skal udstikke retning for deres prioriteter, hvilket kræver viden om, muligheder og begrænsninger med data, som du får på kurset via indsigt i den underliggende teknologi til dataanalyse.
 
Som deltager kan du arbejde på alle niveauer i en virksomhed og være alt fra leder til projektleder, konsulent og ikke-teknisk specialist.
 
Kurset stiller ikke krav til særlige forudsætninger at deltage, men du skal som deltager være indstillet på at arbejde en del med programmering på kurset. Derfor er det en fordel, hvis du kender lidt til programmering på forhånd, men det er ikke et krav. Tidligere deltagere har udtrykt, at der kan være en stejl læringskurve for at lære Python, hvis man ikke kender til programmering.

Praktisk info

Tid og sted:
Datoer for kurset offentliggøres snarest muligt.

Adgangskrav
Kurset forudsætter ingen tidligere erfaring med programmering, men du skal som deltager være indstillet på en del instruerede programmeringsopgaver undervejs. Alle deltagere skal desuden medbringe en computer, der kan gå på internettet.

Deltagerbetaling
Kurset koster 10.000 kroner inkl. forplejning. Prisen er eksklusiv moms. 

Detaljer:
Kurset foregår på dansk. Der er ingen eksamen, men alle deltagere får et kursusbevis, når kurset er gennemført.

Begrænset antal pladser
Pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Finansiering

Der er gode muligheder for at søge økonomisk støtte til efteruddannelse. Erfaringsmæssigt kan der søges op til 50.000 pr. semester afhængig af fonden. Fondene nævnt nedenfor har meget forskellige rammer, ansøgningsdeadlines, særpuljer og ansøgningsprocedurer. Derfor anbefaler vi, at du i meget god tid kontakter fondene for specifik vejledning.

Hos nogle fonde er det i praksis din leder, der indsender din ansøgning i fondenes digitale ansøgningssystem. Vi anbefaler, at du og din leder forbereder jer grundigt inden, da der er meget stor søgning på fondsmidlerne. Tildeles der efter ”først til mølle” kan selv de største puljer være tildelt allerede en 20-30 minutter efter ansøgningsportalen er åbnet.

Følgende legater er der bl.a. mulighed for at søge. Bemærk, at de opdateres løbende.

På en række af kurserne under ITU Professional Courses kan du desuden søge om gratis deltagelse via finanskompetencepulje.dk. Bemærk, du skal være ansat i en virksomhed, der er omfattet af overenskomsten mellem Finanssektorens Arbejdsgiverforening og Finansforbundet.

... Du også kan tage kurset Dataforståelse i et retsligt og etisk perspektiv

Kurset omhandler de retslige, etiske og forretningspolitiske overvejelser, der er forbundet med arbejdet med data. 

Læs om 'Dataforståelse i et retligt og etisk perspektiv' her