Cloud og cybersikkerhedsmarkedet

Om modul F2: Cloud og cybersikkerhedsmarkedet

Har din virksomhed brug for en cyberforsikring, eller kan sikkerheden optimeres vha. jeres nuværende it-struktur?

I dette modul ser vi nærmere på webservices og data i skyen (​cloud computing) og markedet for cybersikkerhed. Hvad betyder det for it-sikkerheden og tilgængeligheden? Hvordan adskiller cloud-løsninger sig fra andre leveranceformer?  

På kurset gennemgår vi cybersikkerhedsmarkedet, inklusiv cyberforsikringer, og diskuterer mulighederne for at øge sikkerheden vha. virksomhedens nuværende it-infrastruktur.

Det anbefales, at deltagerne forud for dette modul har taget 'Modul F1: Forstå cybertruslen og dine risici', men det er ikke en forudsætning.  

Indhold

  • Introduktion til din virksomheds it-sikkerhedsmæssige afhængighed fra fx samarbejdspartnere og leverandører.
  • Gennemgang af leveranceformer med fokus på webservices i skyen.
  • Introduktion til cybersikkerhedsmarkedet, herunder cyberforsikringer. 
  • Vurdering af mulighederne for at øge it-sikkerheden i virksomhedernes eksisterende it-intrastruktur. 

Efter modulet kan du 

  • Analysere din virksomheds nuværende afhængighed af it-samarbejdspartnere. 
  • Vurdere muligheden for og relevansen af cloud computing i din virksomhed. 
  • Diskutere og forstå cybersikkerhedsmarkedet, herunder cyberforsikringer. 

Dette er det andet af tre moduler i kursusforløbet Introduktion til it-sikkerhed for virksomheder.

Undervisningen

Modulet varer en halv dag inklusiv pauser.

Undervisningen på kurset vil være case-baseret og praktisk anvendelig, og der vil i høj grad blive taget udgangspunkt, i de konkrete udfordringer virksomhederne har. Det betyder, at kursusdeltagerne vil kunne forbedre cybersikkerheden i deres virksomheder med konkrete tiltag, når de afslutter forløbet.

For hvem

Kursusmodulet henvender sig til alle, der direkte eller indirekte beskæftiger sig med it-systemer i små og mellemstore virksomheder. Det kan være ejere, ledere, projektledere, interne og eksterne medarbejdere eller rådgivere, som i forskellig udstrækning fx kan være ansvarlige for webshops, håndtering af klienters persondata, regnskabsførelse eller driftstabilitet.

Igennem kurset vil du både få værktøjer til at risikovurdere og forebygge cyberangreb og lære at håndtere krisesituationer.

Kurset stiller ikke særlige krav til tekniske forkundskaber

Undervisere

Jesper Krogh er leder af Globeteams Infrastruktur Team og arbejder som Cloud Architect indenfor Microsoft infrastruktur med særligt fokus på Office 365 og Azure. Jesper har været den ansvarlige bag flere af de største Office 365 migrationer hos offentlige og private virksomheder i Danmark, hvor sikkerheden omkring forretningens data er altafgørende.

Som erfaren Cloud Architect arbejder Jesper i spændingsfeltet mellem forretning, sikkerhed og it, hvor kommunikation på flere forskellige interessentniveauer er en del af konsulentjobbet. Jesper Krogh har flere gange været brugt af Microsoft som taler blandt andet inden for Office 365 og Active Directory Services.

Steen Bogø er seniorkonsulent hos Globeteam og arbejder med Microsoft og Symantec infrastruktur med særligt fokus på management systemer, OS Deployment, software deployment, Patch Management og generel infrastruktur. Steen har de sidste år arbejdet med og interesseret sig for sikkerhed inden for infrastruktur.

Steen har arbejdet som infrastrukturkonsulent i over 20 år og har stor erfaring fra offentlige og mange internationale virksomheder inden for produktion, medicinalindustrien samt offentlige instanser. Derudover har Steen været underviser i 10 år i både Microsoft og Symantec og har derfor en evne til at formidle tekniske løsninger på en forståelig måde.

Jesper Hanno Hansen er sikkerhedskonsulent hos Globeteam. Jesper har de sidste 10 år arbejdet med at sikre komplekse miljøer hos nogle at de mest sikkerhedsorienterede virksomheder i Danmark og udlandet. Han arbejder for tiden særligt med at løfte infrastrukturen hos en række kunder, så de kan få topkarakter hos diverse hackerfirmaer.

Jesper er Systems Security Certified Practitioner med speciale indenfor “blue team”, der arbejder med at holde hackerne ude og har forståelse for alle komponenter i infrastrukturen fra firewall til servere og klienter. Med teknologier som Kryptering med IPSec, Segmentering af Active Directory, autentifikation med Smart card m.m. har Jesper overblikket til at komme hele vejen med det sikkerhedsniveau, der er målet for virksomhed.

Praktisk info

Deltagerbetaling
Der er deltagerbetaling på modulet. Modulet koster 1495,- inkl. forplejning. Prisen er eksklusiv moms.

Adgangskrav og tilmelding

Kurserne udløser ikke ECTS-point og knytter sig ikke til IT-Universitetets øvrige uddannelser. Der er derfor heller ingen adgangskrav til kurser under ITU Professional Courses.

Du tilmelder dig modulet her. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en kvittering. Du kan tilmelde dig helt frem til kursusstart.

Detaljer
Kurset foregår på dansk. Der er ingen eksamen, men alle deltagere vil få et kursusbevis, når kurset er gennemført.

Begrænset antal pladser
Da der er et begrænset antal pladser på kurset, vil pladserne blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

CSSME-projektet

Modulet er en del af IT-Universitets CSSME-projekt, der laves i samarbejde med Langkjaer Cyber Defence og Globeteam. Det er det andet af tre moduler i kursusforløbet Introduktion til it-sikkerhed for virksomheder. Udover introduktionsforløbet udbydes også kursusforløbet It-sikkerhed i praksis, som henvender sig til dig, der arbejder med fx it-drift.

Projektet er støttet af Industriens fond og skal give medarbejdere med og uden it-ekspertise i små eller mellemstore virksomheder værktøjerne til at sikre virksomheden mod cyberangreb. 

Læs mere