Sebastian Trelles

Kandidat i Spil. Spildesigner hos SYBO Games.

HVEM?

Mit navn er Sebastian. Jeg er 29 år og fra Uruguay. Jeg har boet i Europa i fire år, heraf tre i Danmark. Danmark er meget anderledes. I Uruguay har vi en mere middelhavsagtig kultur. Det kan godt være koldt og mørkt her, men folk er ret åbne. Det har været en cool oplevelse.

Der er en meget stærk spilkultur i de skandinaviske lande. Der er rigtig mange spilrelaterede events, møder, foredrag, game jams og så videre. Der er en masse ting, man kan deltage i.

HVOR?

Jeg har arbejdet hos SYBO Games i cirka fem måneder nu. Efter jeg blev færdig med min kandidat, arbejdede jeg på ITU som undervisningsassistent. Så blev jeg forelæser på designakademiet. Et år efter jeg dimitterede, fik jeg jobbet hos Sybo. For at være ærlig, kan det være ret svært at få et job som spildesigner. Det er muligt, men man skal være passioneret, have en god portefølje og måske lede i lang tid.

HVAD?

Jeg er meta-game designer. Det er den, der tager sig af alt det, der ikke er direkte gameplay. I et free-to-play spil kan det at sikre spillerne vende tilbage til spillet senere, og sørge for, at de hele tiden har opgaver at løse.

Mange gange føler man, at man ikke ved noget som helst, mens man studerer. Men når man kommer i praktik eller i job, indser man, at man rent faktisk har lært en masse. Det er en kontinuerlig proces, hvor man lærer lidt hver dag.

HVORFOR?

Jeg har altid har lyst til at arbejde med computerspil, men da jeg var yngre, var mulighederne begrænsede i Uruguay - derfor startede jeg med at læse softwareudvikling. Det fik mig tættere på spiludvikling.

ITU-uddannelsen i spil er ret kendt i Europa. Toårige uddannelser er sjældne, og en masse vigtige folk i branchen har læst der. Uddannelsen fokuserede meget på det akademiske, og det var noget, jeg gerne ville. Jeg tænkte, at hvis jeg virkelig skulle til dedikere mig selv til det, ville jeg have en solid ramme, kombineret med praksis.

DET BEDSTE RÅD

Det er fint at fokusere på spil, men husk også at opbygge andre kompetencer - for eksempel i programmering eller grafisk design. Det er vigtigt. Jo bedre man kan samarbejde med programmører, grafikere og projektledere, jo bedre.