Adrian Langer

Bachelor i Digitale Medier og Design (uddannelsen hedder i dag Digital Design og Interaktive Teknologier). COO hos Splay Denmark.

HVEM?

Adrian, 25 år gammel. Jeg er en gut med krudt i røven, som elsker at bygge ting op fra bunden. At komme ud og bruge en masse timer på noget og se det give afkast, hvad enten det er menneskeligt eller økonomisk. 

HVOR?
Splay startede som et YouTube-netværk og er i dag et mediehus, som dækker hele Norden. Vi arbejder kommercielt med YouTubere på tværs af en række produkter. Det kan være produktion, influencer marketing, content marketing og reklamer. Vi har medieplatforme, som slår de fleste tv-stationer i rækkevidde. Jeg skrev bacheloropgave om video on demand-markedet og fik foden inden for hos flere store mediehuse. Så fik jeg først en studiestilling hos TV3, derefter en fuldtidsstilling. Endelig kom Splay forbi, og der var kemi med det samme. 

HVAD?

Jeg leder den danske afdeling af Splay. Min hverdag kan indeholde alt fra administrative opgaver til budget, ledelse, møder med YouTubere og kunder, videoproduktion og udvikling af relationer. Det er et væld af forskellige opgaver, og de ændrer sig hele tiden. For et år siden sad jeg alene på et koldt kontor og kæmpede for at få forretningen i gang. Nu kan jeg uddelegere nogle af opgaverne til mine medarbejdere. 

Da jeg læste, syntes jeg ikke rigtig, jeg fik et konkret håndværk. Men når man kommer ud på den anden side oplever man, at meget alligevel har sat sig fast. Jeg har fået en rigtig god fingerspidsfornemmelse af, hvad der rører sig, og jeg bruger faktisk min uddannelse til nærmest alt i min hverdag. Det er en måde at tænke på og en forståelse for, hvad det vil sige at skabe. Det uhåndgribelige på studiet bliver meget håndgribeligt, når man kommer ud i en virksomhed. 

HVORFOR?
Jeg er meget optaget af de udfordringer og muligheder, medieverdenen står over for i dag. Der er sket en demokratisering af produktionsredskaberne, så i dag kan alle fortælle en historie med et videokamera. Jeg er fascineret af, at almindelige mennesker tager noget op, som førhen var forbeholdt en bestemt profession. I dag er alle på internettet, så nu handler det om, hvordan vi udvikler det næste kvantespring. 

DET BEDSTE RÅD

Tag studiet seriøst. Vær sikker på, at det er dét, du vil, før du starter. ITU er et fantastisk sted, så bare nyd det!