Anna Kato Ipsen

Kandidat i Softwareudvikling (uddannelsen hedder i dag Datalogi). IT-arkitekt hos Linkfire.

HVEM?

Jeg hedder Anna, er 27 år og er vokset op i Gladsaxe. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle være softwareudvikler, men teknik har altid fascineret mig.  Jeg spillede meget computer, da jeg var lille – mest alene, fordi jeg ikke kendte så mange andre piger, der gjorde det. Jeg brugte utrolig meget tid på at finde alle koderne!

HVOR?

Linkfire er en platform til markedsføring af musik for pladeselskaber og musikbranchen generelt. Virksomheden er i vild vækst – da jeg blev ansat for et halvt år siden, var vi en ni-ti stykker. Nu er vi 28. Det er meget spændende at være en del af en startup-virksomhed. Vi bor i et åbent kontormiljø, hvor der også er andre startups, så man møder mange interessante mennesker.

HVAD?

Jeg er ansvarlig for backenden og arkitekt på produktet. Lige nu arbejder jeg med at lave nogle løsninger, vi kan skalere, så virksomheden kan vokse videre. I min hverdag trækker jeg meget på udviklingskurserne, jeg tog på ITU. Derfra kender jeg til programmeringssprogene, patterns og it-arkitektur. Jeg kan godt lide at strukturere kode og lave smukke løsninger.

HVORFOR?

Jeg valgte en bachelor på HA datalogi frem for en mere ’hardcore’ dataloguddannelse, fordi jeg gerne ville holde mine muligheder åbne. På den uddannelse sniffede jeg til udvikling, og så besluttede jeg, at det var det, jeg ville. Jeg elsker succesoplevelserne, man får, når man sidder og koder, og det hele virker. Så er der virkelig adrenalin og spænding. Man kan slet ikke slippe det, når man er i gang. Men programmering kom ikke specielt nemt til mig, så det var nødvendigt at finde et sted, hvor jeg kunne snakke med andre om kode. Dét fandt jeg på ITU. 

DET BEDSTE RÅD

Det var en stor fordel for mig at deltage i de mange arrangementer, der var på ITU. Jeg prøvede at få så mange input som muligt, for eksempel gennem ITU Innovators og diverse hackathons. Her tre år efter mødes jeg stadig med folk, jeg kender derfra – blandt andet ham, der hjalp mig ind hos Linkfire.