Kasper Rugaard Thomsen

Bachelor i Softwareudvikling. Android-udvikler hos MobileLife, Danske Bank

HVEM?

Jeg er 33, bor i Kastrup sammen med min kæreste og hendes datter. Rigtig meget af min fritid bruger jeg på at rejse. Og så bruger jeg en del tid på at programmere, også i fritiden. Jeg har mit eget firma ved siden af mit arbejde, hvilket er meget almindeligt i start-up kulturen. 

HVOR?

MobileLife en slags start-up virksomhed ejet af Danske Bank. Det sjove ved at arbejde her er, at start-up kulturen er blandet med kulturen fra en etableret koncern. Det giver et meget agilt arbejdsmiljø, vi rykker os hele tiden. Vi er omkring 100 mennesker, der sidder og udvikler forskellige digitale produkter, der letter hverdagen for almindelige mennesker. Det handler i første omgang om at digitalisere nogle ting omkring økonomi og boligkøb, så man har en række forskellige løsninger at vælge imellem som boligsøgende.    

HVAD?

Jeg er Android-udvikler, så i mit team udvikler vi mobilapps. Vi arbejder i tværfaglige teams, hvor alle kompetencer er samlet. Jeg arbejder både sammen med iOS-udviklere, webudviklere, grafikere, UX-designere og forretningsfolk. Det betyder, at der er kort fra beslutning til handling. Det fede ved mit job er, at det er utrolig alsidigt, og at der er stor åbenhed over for nye ideer. Vi er med helt fremme i forhold til innovation i den finansielle verden, og det er rigtig spændende at være en del af. 

HVORFOR?

Interessen for Android startede allerede på studiet. Ideen med at man kan udvikle noget til sin egen telefon, som andre kan bruge, tiltalte mig. Det er fedt, at man kan lave noget, som folk render rundt med i lommen.

Alsidigheden var det, der fangede mig ved ITU. Man får ikke kun den tekniske del af softwareudvikling, men også de menneskelige og forretningsmæssige aspekter. Vi lærte for eksempel at skrive en business case og sælge produkterne. På it-jura fik vi et andet perspektiv på samme sag. Samtidig var det sociale miljø utrolig godt. Da bacheloren var overstået, var jeg ivrig efter at komme ud og bruge det, jeg havde lært. Men det kan bestemt godt være, at jeg vender tilbage og læser en Master på et tidspunkt. 

DET BEDSTE RÅD

Jeg vil anbefale at være åben og udnytte, at der er så mange muligheder på ITU. Man kan sagtens låse sig fast på tekniske fag, men man er bedre rustet til arbejdsmarkedet, hvis man lærer alle de forskellige aspekter af it at kende.