Louise Skjoldborg Lessél

Bachelor i Digitale Medier og Design (uddannelsen hedder i dag Digital Design og Interaktive Teknologier). Selvstændig eventarrangør & konceptudvikler.

HVEM?

Louise. Jeg er 25, oprindeligt fra landsbyen Skævinge nær Hillerød i Nordsjælland og nu bosiddende på Frederiksberg i dejlig lejlighed med indbygget lydstudie, hvor jeg hygger med musik i min fritid.

HVOR?

Digitale Medier og Design er meget bred og giver mange mulige retninger, så da jeg blev færdig, tog jeg en praktikplads hos Kontrapunkt, der er et af Nordens mest anerkendte branding- og designbureauer, for at få mere at vide om branding. Herefter fik jeg en praktik hos ENKonference, hvor jeg blandt andet lavede et nyt filsystem, der bedre kunne understøtte virksomhedens arbejdsgang, og så var jeg frivillig hovedarrangør af Danmarks største festival for japansk populærkultur, J-Popcon. De seneste to år har jeg været ansat hos Billetsalget.dk, men nu har jeg sagt op for at kaste mig ud i mit næste eventyr. Hvad det præcis bliver, vil tiden vise, men jeg konceptudvikler på to nye businessidéer med oplevelser og communitybuilding i fokus og branding som essentiel del, og jeg ved, at jeg i det arbejde skal bruge både interviews, participatory design, observation og mange flere af de ting, jeg har lært på ITU, for at føre ideerne ud i livet.

HVAD?

Jeg bruger rigtig mange af de værktøjer, jeg har med fra ITU i min hverdag - både på jobbet og i mine egne projekter. Da jeg gik på ITU, var jeg faktisk ret irriteret over, hvor alsidig uddannelsen er, fordi det kan gøre det svært at skabe det dybe fokus og en egentlig ekspertise. Du kan “lidt at det hele”, når du kommer ud, og det kan være enormt svært at forklare andre, hvad du er uddannet i. Jeg har prøvet formuleringer som “halvt designer og halvt kommunikationsuddannet med et strejf af antropologi”, men i dag ser jeg alsidigheden som en af de største styrker. Og så er det jo bare op til mig selv at vælge, hvad jeg vil være ekspert i og følge den vej. Jeg er meget optaget af at udvikle og undersøge oplevelser, så alle mine opgaver har dette fokus på den ene eller anden måde. Og det fokus har gjort, at jeg er der, hvor jeg er i dag.

HVORFOR?

Jeg valgte Digitale Medier og Design, fordi det lød rigtig spændende, og fordi det ikke krævede en allerede eksisterende portfolio at komme ind, som det for eksempel gør på designskolen. Jeg har hverken gået på KEA eller arbejdet med websitedesign i flere år, som en del af mine medstuderende havde - jeg har bare altid været meget kreativt anlagt og god til at facilitere kreativitet hos andre. Især facilitatordelen blev udviklet meget på ITU, og det er nok en af de ting, jeg bruger mest i min hverdag nu.

DET BEDSTE RÅD

Husk at tænke over hvilke fag, der er de mest interessante for dig, og hvorfor du egentlig synes det. Hvis du ved, hvad der virkelig interesserer dig, så vær ikke bange for at gå efter det. Pejl alle opgaver ind på det, så du hele tiden beskæftiger dig med netop det begreb eller emnefelt. Det kan man på ITU, og det er fedt!