Maria Ørndrup Sørensen

Kandidat i Digital Design og Kommunikation (uddannelsen hedder i dag Digital Design og Interaktive Teknologier). Analysekonsulent hos Peytz & Co.

HVEM?

Jeg er vokset op i Nordjylland, langt ude på landet. Efter at have boet i Aarhus i nogle år flyttede jeg til København for at læse på kandidaten. Jeg er uddannet pædagog og har også læst musikvidenskab. Jeg har også spillet rigtig meget musik i mange år, var med i en masse bands og skrev mine egne sange. Så gad jeg ikke det mere, skiftede fuldstændig retning og begyndte på ITU.  

HVOR?

Peytz er et udviklingshus – vi udvikler hjemmesider og digitale løsninger. Jeg sidder i rådgivningsafdelingen, hvor vi rådgiver om hjemmesider, tracking, marketing og strategi. 

HVAD?

Egentlig har jeg en meget blød baggrund, men jeg synes, at det er fedt at koble det med nogle hårde data. Jeg var student i en hostingvirksomhed, hvor jeg arbejdede med tracking og opsætning. Fordi jeg er lidt nørdet anlagt, gik det meget hurtigt over i noget teknisk. Jeg blev rigtig god til Google Tag Manager, og så blev jeg ringet op af Peytz, som havde set, at jeg arbejdede med det program. Mit arbejde går blandt andet ud på at sætte tracking op for kunder, lave workshops og hjælpe dem med at måle på deres hjemmesider.

På ITU tog jeg en masse kodefag, så jeg fik en sjov kobling af servicedesign og det tekniske. Det bruger jeg meget i mit arbejde. I stedet for bare at have fokus på, at tingene virker, kan jeg også bruge mit fokus på brugeroplevelsen til at skabe en retning. 

HVORFOR?

I forbindelse med min musik ville jeg gerne have en hjemmeside og selv kunne bygge den. Det begyndte jeg at nørde med og syntes, det var mega spændende. Så søgte jeg ind på tre forskellige it-uddannelser og kom ind på alle sammen. ITU lå egentlig nederst på min liste, men så snakkede jeg med nogle, der havde gået der, og så endte jeg alligevel med at vælge det. Det stod og faldt med det kreative og hyggelige miljø, jeg mødte, da jeg var ude at besøge universitetet.    

DET BEDSTE RÅD

Lad være med at tænke så meget over, hvad du skal blive. Gør hvad du synes er sjovt, for det kan vise sig, at jobbet former sig efter den, du er.