Villads Riber Mink

Kandidat i Digital Innovation & Management. Konsulent hos Devoteam.

HVEM?

Jeg er født og opvokset på Sydfyn. Jeg flyttede til København for at læse på ITU, og nu bor jeg i Charlottenlund med min kæreste. Min interesse for it går langt tilbage. I 9. klasse startede jeg et supportfirma sammen med en ven. Vi kørte ud til folk og hjalp dem med deres små problemer – installerede printere, satte drivere op, osv. Det kunne vi leve af som supplement til SU’en. I gymnasietiden begyndte jeg at windsurfe, og det har været min store passion lige siden.

HVOR?

Jeg er konsulent i Devoteams Digitisation & Business Services-afdeling. Vi er et it-konsulenthus, der beskæftiger os med forretningsudvikling, altid med et islæt af it. Jeg var juniorkonsulent i et år, før jeg blev fuldtidsansat. Jeg var ikke tvivl om, at it-forretningsudvikling var noget for mig. Jeg synes, det er fedt at have en uforudsigelig hverdag, og kan enormt godt lide at møde mennesker og se forskellige miljøer. Konsulentbranchen er det helt rigtige sted at arbejde, hvis man trives med forandringer.

HVAD?

Hverdagen afhænger meget af, hvilket projekt jeg arbejder med. For tiden bruger jeg næsten al min tid ude hos en kunde. Jeg arbejder med strategi, forretningsudvikling og innovation. Det handler om at bruge it til at skabe en mere rentabel forretning. Der er ikke nødvendigvis et svar, der er skrevet i sten – det handler om mennesker. I mit arbejde kan jeg se, at kunderne har gavn af de opgaver, vi laver, og det er hovedmotivationen for mig. Typisk har jeg 3-4 projekter, der kører sideløbende, og så prioriteter jeg selv i forhold til mine deadlines. Det kræver, at man er struktureret, men fleksibiliteten passer rigtig godt med min surfing.

HVORFOR?

Jeg har læst hele min uddannelse på ITU. Jeg startede på Global Business Informatics, og DIM virkede som en fornuftig videreførelse. Min bror læste softwareudvikling på ITU, men det var for teknisk til mig. Jeg havde lyst til at forstå forretninger, og jeg er mere udadvendt. Så jeg søgte kombinationen af it og det menneskelige. Jeg kunne godt lide både det akademiske og det sociale på ITU. Fordi det er et lille universitet, og der er en del klasseundervisning, er der god mulighed for at danne et bånd til dine medstuderende. Det har været værdifuldt for mig. Den uformelle tilgang betød, at man kunne spørge professorerne direkte, og fagene lå til mig.  

DET BEDSTE RÅD

Jeg vil anbefale alle at prøve at få et studiejob fra første dag på bachelorstudiet. Det har hjulpet mig enormt meget at se de ret abstrakte ting, man lærer på studiet, bragt ned på et meget konkret niveau. Man skal ikke være bange for ikke at have kompetencerne fra dag ét. Virksomhederne er interesserede i at oplære én tidligt.