Karl Johan Guld

Karl Johan Guld har en kandidat i informationsvidenskab og en lang erfaring på leverandørsiden af it-projekterne. For nogle år siden ville han gerne ændre kurs i karriere, og her viste Master i it-ledelse sig at være et godt springbræt.

- Jeg har været i konsulentbranchen i mange år, hvor jeg har implementeret et utal af it-projekter. Men for fire-fem år siden mærkede jeg, at der skulle ske noget nyt. Men jeg vidste ikke helt, hvor jeg skulle bevæge mig hen, fortæller Karl Johan Guld, som er Principal Consultant hos PA Consulting Group.

Skiftede fra software til it-ledelse midt i semesteret
Efter et par år startede Karl Johan Guld først på Master i Software Engineering på IT-Universitetet. Som et af de første kurser havde han enterprisearkitektur, og det viste med det samme at være koblingen mellem it og forretning, der tændte noget i ham.

»

Det er en god kombination, fordi jeg både kan trække på den praktiske erfaring, jeg har fra tidligere, men også kan bruge mit teoretiske grundlag fra studiet til at kvalificere mine beslutninger.

Karl Johan Guld, Principal Consultant hos PA Consulting Group
«

- Jeg læste Chris Potts på studiet, som netop adresserede mit eget dilemma. På et tidspunkt må man vælge, om man vil være teknisk specialist eller have et forretningsmæssigt fokus, og det var der, det gik op for mig, at jeg var nødt til at give lidt slip på det ene for at opnå det andet. Fordi det var forretningsdelen, jeg gerne ville have mere af, så skiftede jeg studie midt i et semester til Master i it-ledelse, fortæller Karl Johan Guld.

På it-ledelsesstudiet var opgaverne dog møntet på, at man havde en vis it-lederrolle at relatere til. Men Karl Johan Guld var stærk på det akademiske og havde også sin tekniske baggrund at støtte sig op ad.

- Udover at det har været en fornøjelse at komme tilbage på skolebænken, så har det også fra starten givet mig nogle helt konkrete teoretiske perspektiver på, hvordan en virksomhed fungerer, og hvad it-afdelingens rolle er. Jeg har fået en masse nye input og opdager hele tiden nye muligheder med det, jeg har lært, fortæller Karl Johan Guld.

Karl Johan Guld alumne fra Master i it-ledelse 

Forretningens sprog
Tidligere talte Karl Johan Guld mest det tekniske sprog, når han rådgav omkring it-projekterne, men på masteruddannelsen har han fået et forretningssprog og begrebsapparat, så han bedre kan sætte ord på, hvorfor noget fx ikke fungerer i et projekt.

- Jeg har altid befundet mig godt der, hvor it møder forretningen, og nu har jeg fået en bredere profil, der matcher det. Tidligere kunne jeg godt se, når noget ikke fungerede i et projekt, men nu kan jeg sætte ord på hvorfor og komme med forslag til konkrete løsninger, siger Karl Johan Guld.

Derfor var det også oplagt for Karl Johan Guld at skrive masterprojekt om noget, der placerede sig i spændingsfeltet mellem forretning og it:

- Mit masterprojekt handlede om digital transformation, hvor jeg undersøgte, hvordan fem store danske virksomheder arbejder med transformation, og hvilken rolle it-afdelingen og CIO’en spiller i den sammenhæng. Det er et uudforsket område, som derfor gav lidt ekstra arbejde, men også enormt spændende fordi det ikke er blevet undersøgt på den måde tidligere.

Springbræt til ny karriere
Karl Johan Guld har ikke kun fået et teoretisk fundament for it-ledelse, han har også brugt uddannelsen som springbræt til en ny karriere.

- I mit tidligere job var jeg langt nede i teknikken, men nu er jeg rykket fra at være leverandør til at være rådgiveren, der skal sikre, at it-projekter forløber optimalt. Det er en god kombination, fordi jeg både kan trække på den praktiske erfaring, jeg har fra tidligere, men også kan bruge mit teoretiske grundlag fra studiet til at kvalificere mine beslutninger, fortæller han.