Mentorordningen

IT-Universitetet har etableret en mentorordning, der skal gøre afstanden mellem studie og arbejdsmarked kortere. Dette har vi gjort for at hjælpe de studerende med den bedst mulige overgang fra studieliv til arbejdsliv.

Ved at deltage i mentorordningen kan kandidatstuderende og nyuddannede alumner blive matchet med en mentor – en mere erfaren person, der beskæftiger sig med områder, den studerende har interesse i. Herefter mødes mentor og mentee cirka en gang om måneden, hvor de diskuterer og sparrer over emner, der er relevante for mentees udvikling.

Mentorforløbet er både spændende og givtigt for begge parter og kan give mentee et større netværk og et uvurderligt indblik i virkeligheden, mens mentor får direkte kontakt med den næste generation samt ny erfaring at skrive på CV’et.Find en mentor

I efteråret 2016 udbydes mentorordningen til DDK, DIM, og Games-studerende. Senere udvides mentorordningen til alle kandidatstuderende. At få en mentor fra erhvervslivet er en unik mulighed for at fokusere dine studier samt forme din fremtidige karriere. Med en mentor kan du:  • Opnå viden om arbejdslivet
  • Blive mere afklaret omkring dine karrieremål
  • Opnå sparring på din faglige og personlige udvikling undervejs i studierne
  • Udbygge dit netværkI mentorforløbet mødes du med din mentor ca. 4-6 gange i løbet af et halvt år. Som mentee er det dig, der er ansvarlig for at indkalde til møder og sætte konkrete punkter på dagordenen. Det er altså dit engagement, der er afgørende for et succesfuldt mentorforløb.

Du kan godt ansøge om en mentor, selvom du bliver færdig med din uddannelse inden der er gået et år. Et mentorforløb kan, af begge parter, altid afsluttes inden forløbet udløber.

Det første du skal gøre, før du ansøger, er at finde ud af, hvorfor du gerne vil have en mentor. Hvad du vil bruge en mentor til? Hvilke konkrete udfordringer står du overfor? Du kan også skrive noget om dit drømmejob, hvilken type firma du gerne vil arbejde i osv. Tænk det så detaljeret - men samtidig så bredt - som du kan. Jo bedre vi kan forstå, hvad du ønsker at bruge din mentor til, jo bedre kan vi matche dig med den rigtige mentor.

For at få en mentor skal du skrive en ansøgning og deltage i et seminar eller mødes med en karrierevejleder på ITU. På et menteeseminar vil du kunne høre om erfaringer fra tidligere og samtidig blive meget klogere på, om mentorordningen er noget for dig. Derudover vil der på seminaret være mulighed for at arbejde konkret med din ansøgning, som efterfølgende kan afleveres. Bemærk at deltagelse i seminaret eller et møde med en karrierevejleder er en forudsætning for at få en mentor.

Der afholdes et menteeseminarer d. 4. maj 2016, kl. 16-17.30. Har du ikke mulighed for at deltage, kan du kontakte Trine Møller (trim@itu.dk) for en introduktion til mentorordningen inden 24. juni.

Du kan ansøge om en mentor ved at udfylde ansøgningsskemaet nedenfor. Mentorordningen påbegyndes ved et Kick Off-event i september, hvor mentees og mentorer mødes for første gang. Deadline for at søge om en mentor er fredag d. 24. juni 2016.Bliv mentor

Som mentor kan du i løbet af et halvt eller helt år hjælpe et yngre it-talent med at kickstarte karrieren. Mentorrollen indebærer at mødes med mentee 6-8 gange på et år, hvor du sparrer og giver feedback eller på andre måder lader mentee drage nytte af din erfaring.  Det er mentees ansvar at holde processen i gang og komme med oplæg til jeres møder. Alt du skal gøre er, at møde op og have lyst til at dele din viden, erfaringer og perspektiver med en kandidatstuderende.

At være mentor betyder ikke blot, at du giver yderst værdifulde input til din mentee, du får også selv værdifuld erfaring, som ser godt ud på CV'et.

Synes du, det lyder interessant, og har du været ude på arbejdsmarkedet et par år eller mere, så tilmeld dig nedenfor. Det eneste vi skal have fra dig er dit navn, telefon og e-mail, hvad du har erfaring med, og hvad du er god til. Det sidste kan du fortælle os ved at uploade dit CV eller ved at give os adressen til din LinkedIn-profil.