Kan velfærd digitaliseres?

Digitaliseringen forandrer velfærdsstaten. Hvordan sikrer vi, at det kommer alle til gavn? Kom med til IT-Universitetets debat på Folkemødet torsdag d. 13. juni.

Som konsekvens af digitaliseringen er velfærdssamfundet atter under ombygning. Kontakten til det offentlige bliver i stigende grad digital, og myndighederne indsamler flere og flere data om borgerne.

Børnenes trivsel, vores besøg hos lægen og de lediges jobsøgning – det hele bliver målt og registreret. Alt sammen med et løfte om et højere serviceniveau, smartere velfærdsløsninger og lavere omkostninger.

Men kan vi være sikre på, at dataindsamling og digitale løsninger rent faktisk fører til bedre velfærd? Hvad sker der med tilliden til systemet, når vi i stigende grad møder det offentlige via en computer, og når medierne samtidig fortæller om læk af følsomme data om borgerne? Og bør almindelige borgere få større indblik i, hvordan deres data bruges?

I denne paneldebat på Folkemødet åbner vi op for en diskussion om, hvordan de digitale velfærdsløsninger bliver både demokratiske og velfungerende for alle. Kom og deltag i debatten om fremtidens velfærdssamfund!

I panelet deltager:

  • Mette Louise Kaagaard, EVP for Local Government og Direktør for Kommuner og Regioner, KMD
  • Mette Harbo, Digitaliseringschef, Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
  • Brit Ross Winthereik, professor og leder af forskningsprojekt om offentlig digitalisering, IT-Universitetet i København
  • Hanne Marie Motzfeldt, lektor i digital forvaltning, Københavns Universitet

Moderator: Martin Breum, journalist og forfatter.