Nyheder fra ITU

Nyheder, pressemeddelelser og artikler fra IT-Universitetet.


Få nyheder om IT-Universitetets uddannelser og forskning direkte i din indbakke:

business men

It er ikke en del af forretningen - det er forretningen

12. januar 2017

Med tidens store fokus på digital transformation rykker it dybt ind i kerneforretningen. I kølvandet på digitale initiativer følger organisatoriske forandringer, som afhænger af, hvordan enterprisearkitekterne og ledelsen i fællesskab griber opgaven an. Adjunkt på IT-Universitetet John Gøtze giver her et indblik i konsekvenserne af digitaliseringen set med en enterprisearkitekts øjne.

virtuel hjemmepleje

Co-creation baner vej for succes med virtuel hjemmepleje

11. januar 2017

Kommunerne i Danmark oplever et stigende behov for service. Særligt indenfor hjemmeplejen omlægger flere kommuner nu nogle af de fysiske plejebesøg til virtuelle. Hanne Westh Nicolajsen forsker i området og giver her gode råd til den forandringsproces, som en sådan omlægning indebærer.

Smart City Svebølle.

ITU-studerende udvikler projekter i Danmarks første Smart Village

10. januar 2017

15 kandidatstuderende brugte efterårssemesteret på at udvikle digitale løsninger til den lille by Svebølle.

Trends i 2017.

5 digitale trends du skal holde øje med i 2017

10. januar 2017

Blockchain-teknologien skaber grobund for en helt ny økonomi, kunstig intelligens gør indtog i hverdagen, og mediegiganternes ansvar kommer i fokus. Vi har bedt fem forskere på IT-Universitetet om at kigge i krystalkuglen og give deres bud på digitale tendenser, der kommer til at præge det kommende år.

Internet of Things på ITU.

Forskere vil gøre Internet of Things etisk

5. januar 2017

Efterhånden som alt fra armbåndsure til køleskabe kommer på nettet, vokser bekymringerne om brugernes datasikkerhed og privatliv. Et nyt forskningsprojekt med IT-Universitetet i spidsen skal hjælpe europæiske it-udviklere med at lave produkter, der lever op til forbrugernes og lovens etiske krav.

dør med hængelås

It-sikkerhed: Fire tendenser for Danmark i 2017

4. januar 2017

Søren Debois er lektor på IT-Universitetet og både forsker og underviser i it-sikkerhed. Her er hans bud på fire store trends inden for it-sikkerhed, som kommer til at fylde på dagsordenen i 2017.

ITU-studerende.

ITU skal uddanne fremtidens data-detektiver

14. december 2016

IT-Universitetet lancerer i sommeren 2017 Danmarks første bacheloruddannelse i data science, et nyt fagligt felt, der går ud på at oversætte big data til viden og forretningsideer. De kommende kandidater skal kombinere tal- og forretningssans til at udvikle nye ideer og forbedre produkter – og virksomhederne står i kø for at få fat på dem.

Studerende på ITU.

IT-Universitetet åbner Danmarks første uddannelse i data science

13. december 2016

Ny bacheloruddannelse på IT-Universitetet skal imødekomme det stigende behov for specialister i at håndtere store datamængder – også kendt som big data. Erhvervslivet bakker op om den nye uddannelse, der optager de første 50 studerende i 2017.

US election.

ITU-forsker kommenterer på den amerikanske valgproces i L.A. Times

13. december 2016

Lederen af forskningsprojektet DemTech, Carsten Schürmann, kommenterer på efterspillet på det amerikanske valg.

data sprint

Brugbare resultater fra dine data på få dage

6. december 2016

Virksomheder og offentlige organisationer får hele tiden at vide, at data er værdifulde. Men mange ved ikke, hvordan værdien bedst udnyttes. Hvordan får man værdi ud af de store datamængder? Datasprints er en metode til at udforske data systematisk og hurtigt. Michael Hockenhull er forsker på IT-Universitetet og giver her en gennemgang af metoden.