Tommy Ahlers debatterede det gode studieliv med ITU-studerende

Uddannelses- og forskningsministeren besøgte mandag IT-Universitetet, hvor han inviterede de studerende til en debat om det gode studieliv.

EventsUddannelsestudieliv

Over 100 studerende var mødt op for at dele deres syn på studielivet anno 2018 med ministeren.

Tommy Ahlers fortalte om sine planer for at øge fleksibiliteten i uddannelsessystemet, for eksempel ved at forlænge bachelorers retskrav på en kandidatuddannelse til tre år, og lagde op til et opgør med præstationskulturen, hvor det handler om at få topkarakter i alle fag.

Debat med Tommy Ahlers på ITU. Mange ITU-studerende var mødt op for at debattere med ministeren.

Derefter opfordrede ministeren de studerende til at fortælle om deres erfaringer med blandt andet stress og udfordringerne ved at balancere et travlt studie med studierelevant arbejde. Mange studerende bød ind med kommentarer og spørgsmål.

Ministeren bad også de studerende om at nævne konkrete ting, der kan forbedre deres studieliv, og efterspurgte deres bud på, hvad der kan ruste dem til det første job.

VIDEO: HØR HVAD MINISTEREN FIK UD AF DEBATTEN

"Det jeg primært tager med herfra er, at de [studerende] gerne vil have noget mere fleksibilitet. De synes ikke, det er muligt at træde lidt uden for rammerne - at rammerne er lidt stive," sagde Tommy Ahlers efter debatten.

Desuden var der ros til de studerende fra ministeren:

"De vil altså noget med deres uddannelse her. Der var en masse energi og spørgelyst, og der var mange konkrete forslag." 

ITU var første stop på uddannelses- og forskningsministerens debattur til en række uddannelsesinstitutioner. Læs mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.


Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk