Danmark vil mangle 19.000 it-specialister i 2030

Medarbejdermangel betyder, at danske virksomheder går glip af ordrer og risikerer at sakke bagud i forhold til den teknologiske udvikling, viser en ny rapport fra Erhvervsstyrelsen. ITU investerer egne penge i at udvide optaget på bacheloruddannelsen i softwareudvikling med 50 procent.

Om ITUMads TofteInstitut for DatalogiUddannelse

Rapporten fra Erhvervsstyrelsen viser, at hver fjerde danske virksomhed, der sidste år forsøgte at rekruttere it-specialister, måtte opgive jagten, mens halvdelen af virksomhederne måtte opgive ordrer på grund af manglen på it-folk. Det skriver Børsen mandag den 6. juni.  

Det er især medarbejdere med konstruktionskompetencer som programmering og udvikling af it-systemer, virksomhederne efterspørger.

- Det er et tankevækkende tal. Hvis vi ikke gør noget ved problemerne, så betyder det ganske enkelt, at virksomhederne går glip af ordrer og er ude af stand til at følge med den teknologiske udvikling, der er, siger Betina Hagerup, direktør for Erhvervsstyrelsen til avisen.

IT-Universitetet har grebet til egen lomme og investerer fem millioner af egenkapitalen i at øge antallet af studerende på bacheloruddannelsen i softwareudvikling med 50 procent. Det betyder, at 135 studerende starter på uddannelsen efter sommerferien, mod 89 i 2015.

- Vi følger ledighedstallene på uddannelserne meget nøje, og på denne uddannelse var ledigheden for dimittender nede på 3 pct. Samstemmende hører vi fra virksomhederne, at de har meget svært ved at rekruttere den type medarbejdere, siger rektor Mads Tofte til Børsen.

Læs Børsens artikel her.