Digitalisering og forandringsledelse

Optimer din forandringsledelse og styrk dine digitale kompetencer gennem dette kursus. Vi fokuserer på at måle og forbedre digital modenhed samt på ledelse, kultur og menneskelige faktorer, der er afgørende for en vellykket digital transformation.


Dette kursus fokuserer på at styrke små virksomheders forandringsledelse og digitale kompetencer.

Gennem tre dage lærer du som leder, projektleder eller IT-professionel at styrke dine evner inden for digitalisering og implementering af digitale løsninger. Kurset omfatter konceptet “digital modenhed” og målinger, kompetenceudvikling inden for ledelse og digitale projekter samt metoder til at lede digitale forandringer. 

Du lærer at nedbryde langsigtede ambitioner i operationelle tiltag, bruge egne data til fremdrift og forankre ledelsesmæssige prioriteter.

Kurset bygger på change management teorier og “Done beats perfect” bogen med praktiske eksempler. Du får konkret erfaring gennem workshops, cases og dataanalyse, som giver objektive argumenter og løsningsforslag for din organisation.

Dit udbytte: 

Kurset styrker dine kompetencer og din succesrate med forandringsledelse og din evne til at implementere digitale løsninger. Dit konkrete udbytte vil være:

 • Indsigt i konceptet ”digital modenhed”, og hvordan du måler den
 • Kompetenceudvikling til at lede digitalisering og digitale projekter
 • Kompetencer indenfor forandringsledelse og hvordan implementering af digitale forandringer bør ledes
 • Metoder til hvordan din langsigtede ambition brydes ned i operationelle succesfulde tiltag
 • Introduktion til hvordan du kan bruge egen data til at sikre momentum i din fremdrift og din forandringsledelse
 • Simple greb til hvordan du får succes med at forankre din ledelsesmæssige prioritet i din organisation

Din virksomheds udbytte:

Kursets indhold bygger på change management teorier samt bogen “Done beats perfect”, med konkrete eksempler på succes indenfor ledelse og digitalisering.

Din virksomhed vil bl.a. opleve at:

 • du vil fremlægge objektive argumenter via adgang til app og data, der vil give dig momentum og overbevisende argumenter for dine ledelsesmæssige dispositioner og prioriteter 
 • du arbejder konkret med digital modenhed og data relateret til din egen virksomhed og din egen dagligdag, og vil komme hjem til din organisation med data og konkrete løsningsforslag
 • du udvikler et sprog til digitalisering og digital transformation, der vil give en fælles forståelse i egen organisation for de udfordringer der opleves, og de løsninger der objektivt foreslås


 
 

Info om kurset

Forløb over 3 dage

Dag 1: Digitalisering og digital transformation

 • Du får en grundlæggende forståelse for succesfuld ledelse og digitalisering via ”de 6 byggeklodser”
 • Der arbejdes med konceptet digital transformation med workshops og inddragelse af din virksomheds digitale formåen
 • Der diskuteres cases og hvilke fællesnævnere, der definerer succesfuld ledelse og digitalisering – og hvorfor så mange it-projekter fejler

Dag 2: Digital modenhed

 • Det populære begreb ”digital modenhed” diskuteres og sættes i relation til de udfordringer, som størstedelen af danske virksomheder står overfor
 • Du introduceres til app, der måler din organisations digitale modenhed
 • Du får adgang til din virksomheds konkrete data, og der diskuteres mulige indsatsområder for succesfuld ledelse og digitalisering 

Dag 3: Implementering og forandringsledelse

 • Der arbejdes konkret med din data og din virksomheds digitale modenhed, som du kan omsætte til succes i egen virksomhed
 • Der afholdes workshops, hvor initiativer testes af på andre kursister og sættes op imod databårne initiativer, der er fundamentet for succes i egen organisation
 • Afslutningsvis defineres konkrete handlinger, der skal skabe din succes i egen organisation
Målgruppen for dette kursus er ledere, projektledere og andre der arbejder med IT-projekter og implementering af digitale løsninger.
Kontakt ITU Professional Courses

Har du praktiske spørgsmål vedrørende tilmelding, kursusafholdelse, interesseliste og lignende så kontakt os på:

itupc@itu.dk
 
For yderligere kontaktmuligheder klik her.

Tid og sted:
Se datoer for næste kursusforløb i faktaboksen øverst på siden. Kurset afholdes på IT-Universitetet, Rued Langgardsvej 7.

Adgangskrav:
Der er ingen adgangskrav.

Detaljer:
Kurset foregår på dansk. Kurset udløser ikke ECTS-point og knytter sig ikke til IT-Universitetets øvrige uddannelser. Der er ingen eksamen, men alle deltagere får et kursusbevis, når kurset er gennemført. Alle deltagere skal selv medbringe en computer. Denne computer behøver ikke at være særlig ny, kraftig eller af en bestemt type (Windows, Mac og Linux er alle ok).

Begrænset antal pladser:
Der er et begrænset antal pladser på kurset. Pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Der er gode muligheder for at søge økonomisk støtte til efteruddannelse. Erfaringsmæssigt kan der søges op til 50.000 pr. semester afhængig af fonden. Fondene nævnt (i højre kolonne) har meget forskellige rammer, ansøgningsdeadlines, særpuljer og ansøgningsprocedurer. Derfor anbefaler vi, at du kontakter fondene for specifik vejledning og søger viden i din egen organisation i god tid, inden ansøgningsperioderne åbner.

Hos nogle fonde er det i praksis din leder, der indsender din ansøgning i fondenes digitale ansøgningssystem. Vi anbefaler derfor også, at du og din leder forbereder jer i fællesskab, da der er meget stor søgning på fondsmidlerne. Tildeles der efter ”først til mølle” kan selv de største puljer være tildelt allerede en 20-30 minutter efter ansøgningsportalen er åbnet.

Bruttolønsordning
En anden finansieringsmulighed kan være f.eks. bruttolønsordning. En af fordelene ved en bruttolønsordning er, at din skat er med til at finansiere udgiften, så det ikke bliver så dyrt, som hvis du selv skal betale for hele uddannelsen. Undersøg mulighederne i din organisation i god tid.

For offentligt ansatte kan følgende fonde være værd at undersøge:

For privat ansatte kan følgende fonde være værd at undersøge:

Hent mere inspiration, og find flere relevante informationer om fonde, legater og offentlige puljer på Legathåndbogen.dk.

Underviser: Jaweed Agha

CV

 • Ekstern lektor ved IT-Universitetet
 • Senior Management Advisor- Digital transformation of Business
 • Professor ved Zealand institute of Business and technology 
 • Ekstern lektor ved CBS (Copenhagen Business School)
 • Lektor ved Erhvervsakademi Sjælland
 • Lektor ved Copenhagen Business College
 • IT-konsulent ved Maersk

Kontakt Jaweed Agha på jaweedagha@itu.dk

Jaweed har en kandidatgrad i datalogi fra CBS og har arbejdet over 25 år inden for teknologi, forretning og organisation. Med en solid baggrund i projektledelse af IT-projekter og strategisk rådgivning om digitalisering har Jaweed også forsket intensivt i kunstig intelligens og dets anvendelse i små og mellemstore virksomheder (SMV'er). Hans ekspertise afspejles tydeligt i mere end 15 års undervisning som lektor og ekstern lektor på CBS og ITU, hvor han har formidlet sin viden inden for ledelse og digitalisering.

Jaweed har ikke kun bidraget akademisk gennem undervisning, men har også skrevet bogen “donebeatsperfect”, der giver indblik i hans forståelse af det komplekse samspil mellem forretning, ledelse og digital transformation. Udover sin undervisningsrolle fungerer han som selvstændig ledelses- og digitaliseringsrådgiver, hvor han aktivt har bidraget til virksomheders digitale transformation.

Jaweed bringer dermed en unik kombination af teoretisk indsigt og praktisk erfaring til sit undervisningsarbejde, berigende studerendes forståelse af moderne forretningsdynamik.

Underviser: Kasper Witzke

CV

 • Ekstern lektor ved IT-Universitetet
 • Ejer af Kokpit Consulting
 • Digital learning & e-learning creator
 • Markedsdirektør/CCO ved Dansk Kabel TV

Kontakt Kasper Witzke på kasw@itu.dk.

Kasper Witzke er ekstern lektor ved IT-Universitetet og ejer af Kokpit Consulting. Han har en CandMerc og en HD fra CBS og har senest gennemført et forløb omkring digital transformation på Yale. 
Kasper har 15 års ledelseserfaring med en ledelsesmæssig spidskompetence indenfor digitalisering og forandringsledelse. 

Til dagligt er Kasper ejer af Kokpit Consulting, hvis primære ydelse er at rådgive virksomheder omkring de første og sværeste trin i digitaliseringsrejsen. Kasper er forfatter til bogen ”Done beats perfect”, der er en leders guide til succesfuld digitalisering og en fortaler for, at digitalisering ikke har meget med digitalisering at gøre. Se mere på www.kokpit.dk og www.donebeatsperfect.dk.