ErhvervsPhD

En ErhvervsPhD er et treårigt forskningsprojekt og ph.d.-uddannelse, der gennemføres i samarbejde mellem en virksomhed, en erhvervsph.d.-kandidat og et universitet. Det er en unik, tilskudsberetiget mulighed for virksomheder til at udnytte universiteternes viden og forskning.

Hvis du som virksomhed ønsker at få adgang til ny viden og forskning på dit forretningsområde, kan vejen frem være at ansætte en ErhvervsPhD-kandidat. Kandidaten er i den tre-årige projektperiode ansat i din virksomhed og samtidig indskrevet på universitetet. Kandidaten bruger al sin arbejdstid på projektet og uddannelsen, og deler arbejdstiden mellem din virksomhed og universitetet.

Løntilskuddet til private virksomheder er pt. 14.500 kr. per måned eller 522.000 kr. i tre år, og derudover kan der også opnås tilskud til diverse dokumenterede udgifter som for eksempel rejseaktiviteter i forbindelse med forskningsprojektet.

For at kunne ansøge om en ErhvervsPhD skal din virksomhed:

  • Have en afdeling i Danmark.
  • Kunne aflønne kandidaten efter overenskomsten for ph.d.-stipendiater ansat i staten i tre år.
  • Stille med en vejleder, der kan rådgive kandidaten omkring de virksomhedsrelaterede aspekter ved projektet.

Kontakt os

Ordningen varetages af Innovationsfonden, hvor der også skal ansøges, men IT-Universitetet står naturligvis til rådighed for mere information omkring ordningen. Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte AC-fuldmægtig Anna Sommer på 72 18 51 52 eller asommer@itu.dk.

Læs mere om ErhvervsPhD-ordningen på Innovationsfondens hjemmeside.