Kulturnat på ITU: Oplev teknologiens verden

Igen i år inviterer vi til Kulturnat på IT-Universitetet, hvor du kan opleve det mest spændende og mest underholdende inden for morgendagens teknologi.

Gør dig klar til en aften, hvor du kan se, mærke og prøve mange forskellige hjørner af tech-universet. Velkommen til et interaktivt familiearrangement.

Til årets kulturnat kan du blandt andet prøve Virtual Reality, møde sociale robotter og digitale planter og spille sjove computerspil designet af IT-Universitetets studerende.

Hør om den nyeste it-forskning, oplev interaktive kunstværker, og vær med til at kåre årets ITU-projekt, når studerende præsenterer deres projekter foran publikum og et dommerpanel, som afgør hvem der vinder førstepræmien på 10.000 kroner.

Der er aktiviteter for alle aldersgrupper, og der er selvfølgelig også mulighed for at få en bid mad eller lidt at drikke, hvis der er brug for en pause fra de teknologiske oplevelser.

Adgang til kulturnat på IT-Universitetet kræver et Kulturpas, som kan købes i 7-Eleven-butikker i hovedstadsområdet og på museer og biblioteker i København og på Frederiksberg fra den 30. september.

Aktiviteter

Project Pitch Night (Kl. 18.00 – 19.30)
Vær med, når det bedste ITU-projekt bliver kåret. IT-Universitetets rektor, Martin Zachariasen, er vært, når de studerende præsenterer deres projekter, som bliver vurderet af både publikum og et dommerpanel.

Virtual Reality
Forsvind ind i den digitale verden og oplev, hvordan VR kan bruges til at skabe 3D-animationer, når ITU-startup’en Sidetracked fremviser deres nye VR-teknologi.

AIR Lab
Besøg AIR (Affective Interaction & Relations) LAB, som er et laboratorie på ITU, hvor der arbejdes med følelser og IT, og oplev hvordan vores liv med forskellige digitale og interaktive teknologier ændrer vores relation til verden, hinanden og os selv.

BERMUDA – Et interaktivt kunstværk
Kig ind i AIR Lab og oplev en interaktiv installation, der hænger ned fra loftet. Den reagerer på lydene i rummet og skifter form og farve som reaktion på lydpåvirkninger i rummet.

Kurér din flyskræk med Virtual Reality (kl. 19:00 - 19:30 og 21:00 - 21.30)
Oplev et Virtual Reality-projekt designet til at hjælpe folk med flyskræk til bedre at håndtere deres frygt. Prøv en VR-simulering af et fly, der letter, og tag en snak med de studerende bag konceptet.

Det levende træ
Få oplevelsen af, hvordan livet i et træ lyder, ved at udsende lyd som vibrationer gennem træets stamme. Læg øret på stammen og oplev en verden, vi normalt ikke har adgang til at sanse.

Sociale robotter
Bliv klogere på, hvordan ITU-forskere undersøger, hvordan man kan designe bedre sociale robotter i fremtiden. Interager med en robot og bidrag til udviklingen af bedre robotteknologi i fremtiden.

Virtual Reality: 361º i atrium
Oplev et videoværk af kunstner Peter Holmgaard lavet i samarbejde med AIR Lab. Værket kan opleves gennem et VR-headset og indeholder en performance fra ITUs atrium optaget med et 360º video kamera og en 3D-mikrofon.

Smarte billedsøgninger
Har du nogensinde tænkt over, hvad du har på din computer af billeder og videoer? Er du nogensinde kommet i tanke om billeder fra en begivenhed, men kan ikke huske navnet på begivenheden eller tidspunktet, det fandt sted? Så kan den nye teknologi Exquisitor hjælpe dig!

MusicalAid
MusicalAid giver folk med forskellige musikalske og finmotoriske færdigheder mulighed for sammen at skabe og spille musik. MusicalAid er udviklet sammen med voksne med autisme, men muliggør en sjov musikoplevelse for alle. MusicalAid er unik, da den synkroniserer forskellige instrumenter, så de altid spiller synkroniseret og til en foruddefineret rytme eller beat.

Pet Plant
Kan en computer aflæse om din plante er glad eller ked af det? Test det selv!

Escape Room for børn
Træd ind i rollen som en videnskabsmand eller -kvinde. Klæd dig ud, løs gåder og mysterier, og oplev den kemiske verden helt tæt på.

Foredrag om innovation og iværksætteri
Lyt med på disse 15 min. oplæg om technostress, fremtidens arbejde som marketingfolk og designere, effekten af softwareudvikling, etiske udfordringer indenfor IoT, brugen af computerspil i kemiundervisning, it som socialt gode og it i forbindelse med fertilitetsforskning. Alle nysgerrige er velkomne.

SPILARKADE
Oplev nye, sjove computerspil designet af ITU’s studerende.


Byg en robot
Forvandl gammelt legetøj til en ny sej robot!

PC skrot
Skil en computer ad og byg en skulptur af PC skrot.

Trylleshow (kl. 18:30-20.30)
Tryllekunstner Jesper Grønkjær underholder børn og barnlige sjæle med tricks og ballonworkshop fra kl. 18.30 til 20.30.

Mad og drikke
Deux Porcs madtelt tænder op i grillen og laver lækre burgere, flæskestegssandwich og hotdogs. Du kan også kigge forbi ITUs egen foodtruck, hvor du kan købe sunde lækkerier. Når tørsten melder sig, står Scrollbar åben og serverer alkoholfrie kulturnatsdrinks, samt øl og sodavand. Til dessert kan du snuppe dig et stykke gratis kage.