ITU-forsker viser, hvordan man hacker Emmy-awards i stort amerikansk tv-show

Carsten Schürmann, lektor og valgekspert ved IT-Universitetet, har demonstreret, hvordan man kan manipulere resultatet af Emmy-awards. Det skete i et interview med Nathan Fielder, vært i det populære tv-show, Nathan For You, som er med i opløbet om en Emmy.

Carsten SchürmannForskningInstitut for Datalogiit-sikkerhed

Uddelingen af Emmy-awards, den amerikanske tv-branches største hæder, er selvsagt en kæmpe begivenhed både i og udenfor USA. Inden det store show løber af stablen stemmer medlemmerne af det amerikanske Television Academy på deres favoritter. Afstemningen foregår på internettet, men kan man nu stole på, at resultatet af afstemningen afspejler medlemmernes afgivne stemmer? Nej, sagde lektor og valgekspert ved IT-Universitetet, Carsten Schürmann, i et interview med den populære og kontroversielle tv-vært, Nathan Fielder.

- Det er helt usandsynligt, at vi kan have 100 procent tillid til resultatet af afstemningen, sagde Carsten Schürmann blandt andet. 

Nathan Fielder er vært på tv-showet Nathan For You, som er med i opløbet om en Emmy, og under interviewet er værten dårlig til at skjule sine forhåbninger om, at Emmy-afstemningen bliver hacket til hans fordel. I løbet af få dage, er interviewet er blevet populært på de sociale medier og flere etablerede amerikanske medier har skrevet om det kontroversielle indslag.

- Som forsker var det spændende at skulle formidle it-sikkerhed i samarbejde med en vært, som nok tager seriøse emner op, men som frem for alt skal være underholdende. Jeg blev fløjet til Hollywood for at medvirke, og det var på mange måder sjovt arbejde i et miljø, som er så anderledes end det akademiske, siger Carsten Schürmann.

Se interviewet på Youtube

Mere information

Jari Kickbusch, Forskningskommunikatør, telefon 7218 5304, email jark@itu.dk

Carsten Schürmann, lektor, email carsten@itu.dk