ITU lancerer videokampagne med kvinder i tech

Som led i en treårig kommunikationsindsats, der skal øge antallet af kvindelige studerende på de tekniske it-uddannelser, lancerer IT-Universitetet i København en ny kampagne med kvindelige rollemodeller fra it-branchen.

Uddannelsediversitetkarriere

Med en ny kampagne vil IT-Universitetet nedbryde fordommene om, at it-fagene primært henvender sig til mænd. Kampagnen er en del af en treårig kommunikationsindsats, som er støttet af VILLUM FONDEN.

”Der er et hav af muligheder og mange forskellige veje at gå med en it-uddannelse. Det vil vi gerne vise de mange kvinder, som måske ikke tror, at en it-uddannelse er noget for dem og vælger disse uddannelser fra ud fra forestillinger om, hvad eksempelvis softwareudvikling er,” siger Camilla Rosengaard, kommunikationschef på IT-Universitetet. Hun forklarer, at rollemodeller kan være med til at konkretisere de muligheder, en it-uddannelse giver.

Udover videokampagnen har universitetet lanceret en række nye aktiviteter, der skal give de unge kvinder hands-on erfaring med programmering og indblik i de gode karrieremuligheder, der er inden for it. Aktiviteterne omfatter blandt andet coding caféer og coding classes, og efter sommerferien lanceres desuden tech karrieredage for kvindelige gymnasieelever. Desuden fortsætter IT-Universitetet med at afholde it-camps i påske- og efterårsferierne.

Se de første to videoer her:

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk