It-direktør: ”Efteruddannelse er afgørende”

Digitaliseringen skaber efterspørgsel på nye kompetencer i den offentlige sektor – særligt i forhold til at bygge bro mellem it og forretning. Her er efteruddannelse af afgørende betydning, fortæller Stig Lundbech, direktør for Koncern IT i Københavns Kommune.

Efteruddannelsedigitalisering

Den offentlige sektor er under stadigt pres for at digitalisere og effektivisere, og det giver et pres for at finde medarbejdere, der kan løfte opgaven med digital transformation, fortæller Stig Lundbech, direktør i Koncern IT, der udvikler og driver it i Københavns Kommune.

”Vi leder hele tiden efter nye talenter, men vi kan simpelthen ikke rekruttere hurtigt nok. Derfor er det af afgørende betydning for os, at vi kan efteruddanne vores medarbejdere og give dem de rigtige kompetencer,” siger han.

Ifølge Stig Lundbech rykker it tættere og tættere på forretningen, og derfor er dagene, hvor kommunernes it-afdelinger kørte projekter selv, forbi. I dag kører it-projekter typisk som et samarbejde mellem it- og forretningsfolk. Derfor er evnen til at bygge bro mellem disse to typer specialister en særligt efterspurgt kompetence.

”Den efteruddannelse, vi leder efter i dag, bygger bro, således at de forretningsmæssige eksperter lærer noget om it. Samtidig skal vi sikre, at vores it-eksperter også bliver efteruddannet til at kunne tale med forretningen. På de kurser, vi ser på universiteterne, især på IT-Universitetet, hvor vi har sendt rigtig mange mennesker ud, lærer man den form for brobygning,” siger han.

Hør Stig Lundbech forklare, hvorfor efteruddannelse inden for it er vigtigt, i videoen ovenfor.