Nye it-kandidater klar til arbejdsmarkedet: ”Danmark har brug for jeres kompetencer”

149 nyslåede cand.IT’ere fejrede fredag d. 28. juni deres afsluttede uddannelse på IT-Universitetet i København.

UddannelseEventsMartin Zachariasen

Der var godt fyldt op til sommerens dimissionsfest på IT-Universitetet, som foregik i universitetets atrium. 149 nye cand.IT’ere blev fejret – og der er behov for hver og én ude på det arbejdsmarked, de nu går i møde, understregede rektor Martin Zachariasen i sin tale til kandidaterne.  

”Danmark har brug for jeres kompetencer. Digitalisering, automatisering og kunstig intelligens er blevet en del af hverdagen. Kandidater som jer er meget eftertragtede af arbejdsgiverne. Husk at have et åbent sind, når I søger efter job. Ofte findes de spændende jobs overraskende steder – og mulighederne viser sig på overraskende måder. Jeres generelle kompetencer – videnskabelig argumentation, problemløsning og evnen til at arbejde sammen på tværs af fagligheder, er virkelig unikke,” sagde han.

Martin Zachariasen holder taleITU's rektor Martin Zachariasen holder tale.

Rektor opfordrede desuden dimittenderne til at holde fast i de akademiske dyder og forsvare dem ude i den store verden.

»

I skal være ambassadører for akademisk viden ude i samfundet. I en tid med alternative fakta og fake news har samfundet brug for mennesker som jer.

Martin Zachariasen, rektor
«
”Verden har brug for mennesker, der bidrager med akademisk viden. Mennesker som jer, som kan sige fra, når den offentlige debat bliver præget af misinformation. I skal være ambassadører for akademisk viden ude i samfundet. I en tid med alternative fakta og fake news har samfundet brug for mennesker som jer,” sagde Martin Zachariasen.

Se billeder fra dimissionen herunder.

Ieva Jasaityte holder tale
Ieva Jasaityte, kandidat i Softwareudvikling, holdt tale for sine meddimittender. 

Billede fra dimission
Billede fra dimissionen
Billede fra dimissionen
Billede fra dimissionen
Billede fra dimissionen

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk