300 computerspillere indtager IT-Universitetet

Studenterforeningen ITU LAN blænder i starten af april op for en weekend med computerspil døgnet rundt, intense spilturneringer og hygge henover skærmen.

Eventscomputerspil

I weekenden den 1.-3. april mødes hundredevis af computerspillere på IT-Universitetet til godt to døgn med spilhygge og turneringer i Counter-Strike, FIFA, HearthStone og andre populære multiplayer-spil. Den type arrangement kaldes i gamer-kredse et LAN-party, et navn der stammer fra dengang en LAN-forbindelse var den optimale måde at spille computerspil med venner i samme rum. I dag kan en god trådløs forbindelse som regel gøre det.

Studenterorganisationen ITU LAN står bag arrangementet, som bliver det største i foreningens historie.

- Formålet med ITU LAN er at afholde et stort computerspilstævne hvert semester. Der kom over 250 deltagere til vores arrangement i efteråret, og denne gang har vi sat antallet af pladser op til 300. Spillerne kommer til at fylde tre etager på IT-Universitetet, siger Jakob Uttenthal Israelsen fra ITU LAN.

Eftertragtet vindertitel

Weekenden kommer til at byde på 8 turneringer i forskellige spil, nogle mere dramatiske end andre. For mange deltagere bliver højdepunktet turneringen i det særdeles populære skydespil Counter-Strike: Global Offense. Her er vindertitlen allermest eftertragtet og der er her, de største præmier er på højkant.

Der vil dog også være mindre, afslappede turneringer i for eksempel fodboldspillet FIFA og Rocket League, en actionfyldt hybrid mellem et fodbold- og et bilspil. Arrangørerne forventer aktivitet foran skærmene det meste af døgnet fra fredag til søndag.

Ikke kun for hardcore gamere

Jakob Uttenthal Israelsen understreger, at man ikke behøver deltage i en turnering for at deltage i ITU LAN – alle computerspilfans er velkomne uanset niveau. Det sociale samvær henover skærmene er den primære grund til, at gamere vælger at rykke den stationære computer ud af stuen derhjemme.

- Det fede ved et LAN-party er, at man kan snakke og smådrille hinanden under spillet, lægge strategier sammen og generelt bare bruge en masse tid sammen med sine venner. Der kommer både folk, der kun spiller for hyggens skyld og hardcore gamere. 

ITU LAN den 1.-3. april 2016

  • ITU LAN byder på turneringer i blandt andet Counter-Strike: Global Offensive, HearthStone, Guns of Icarius, FIFA, Dota2 og Rocket League
  • Turneringerne bliver livestreamet her.
  • Det koster 50 kroner at deltage og alle er velkomne. Tilmelding her.
  • Læs mere om begivenheden på Facebook.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk