Endnu flere skal tage en masteruddannelse

It-branchen har hårdt brug for fagfolk til ledige it-stillinger, men har svært ved at rekruttere højt kvalificerede medarbejder med lange videregående uddannelser. Derfor åbner IT-Universitetet nu op for, at folk med en kort videregående uddannelse kan kvalificere sig til en master og blive klædt på til at håndtere fremtidens it-udfordringer.

UddannelseRasmus Ejlers MøgelbergEfteruddannelse

Mangel på it-kompetencer kan true væksten i it-branchen og omstillingen til det digitale samfund. Ifølge IT-Branchen mangler der lige nu 3000 it-folk, et tal, som IT-Branchen forventer bliver fordoblet inden for få år. Det er især medarbejdere med kompetencer inden for softwareudvikling og forretningsforståelse, der er behov for, og de skal helst have en lang videregående it-uddannelse.

I et forsøg på at imødekomme dette behov åbner IT-Universitetet nu op for at give endnu flere mulighed for at tage en masteruddannelse. Med et nyt kvalifikationsforløb kan it-professionelle med en kort videregående uddannelse kvalificere sig til at blive optaget på en masteruddannelse.

- Mange medarbejdere i it-branchen har arbejdet med it i mange år og er gode til det, de gør. Men når it-branchen i disse år udvikler sig så hurtigt, som den gør, er det vigtigt at kompetencerne følger med. Og set i det lys, er vi nødt til at udvide optaget på vores masteruddannelser. Det gør vi nu ved at give folk med fx en akademiuddannelse mulighed for at blive optaget på vores masteruddannelse via et kvalifikationsforløb, fortæller Rasmus Ejlers Møgelberg, der er linjeleder for kvalifikationsforløbet på IT-Universitetet.

Få tager ECTS-givende uddannelse
Ifølge en undersøgelse, som Prosa, IDA og HK har lavet, tager meget få it-professionelle ECTS-givende uddannelse. Det er et problem, da arbejdsgiverne netop efterspørger højt kvalificeret arbejdskraft.

»

Der er et reelt behov for at løfte uddannelsesniveauet i branchen, så medarbejdernes akademiske niveau kan styrke virksomhedens udvikling.

Rasmus Ejlers Møgelberg, linjeleder for kvalifikationsforløbet på IT-Universitetet
«
- Vi ser gerne, at det akademiske niveau i branchen bliver løftet, og det sker ikke kun ved at klæde medarbejderne på med kortere kurser i specifikke kompetencer. Der er et reelt behov for at løfte uddannelsesniveauet i branchen, så medarbejdernes akademiske niveau kan styrke virksomhedens udvikling. Og det sker blandt andet ved at give medarbejderne længere uddannelser og et teoretisk grundlag for at videreudvikle forretningen. Derfor er kvalifikationsforløbet til masteruddannelserne rigtig vigtigt, slutter Rasmus Ejlers Møgelberg.

Fakta om kvalifikationsforløbet
Kvalifikationsforløbet er henvendt til it-professionelle med en kort videregående uddannelse som fx akademiuddannelser, der ønsker at tage en master på IT-Universitetet. Kvalifikationsforløbet består af to kurser på 7,5 ECTS, der begge lærer de studerende at studere på akademisk niveau ved at introducere basale elementer af det akademiske projekt. Når man har gennemført hele kvalifikationsforløbet, som tager et år, kan man blive optaget på en af IT-Universitetets tre masteruddannelser. 

Læs mere her.