Finansvirksomheder jagter it-talenter på ITU

Ny teknologi skaber omvæltninger i mange brancher, ikke mindst i finansverdenen, hvor behovet for medarbejdere med stærke it-kompetencer er stort. Den 16. november besøger 12 virksomheder IT-Universitetet for at åbne de studerendes øjne for jobmulighederne i finanssektoren.

Eventsfintechkarriere

Den digitale udvikling løber stærkt i finanssektoren, hvor teknologier som blockchain og produkter som MobilePay varsler om, at der er behov for nytænkning, hvis man vil holde på kunderne. Til at løfte de digitale udfordringer er der brug for højtuddannede it-kandidater som dem, der uddannes på IT-Universitetet. Derfor sætter 12 virksomheder de eftertragtede studerende i stævne til Finance IT Day den 16. november.

Kompetenceskifte i branchen
"ITU-kandidaterne har nogle meget interessante profiler, som finanssektoren har brug for. Det drejer sig ikke mindst om kompetencer inden for softwareudvikling samt digital innovation og design", fortæller Mariane Dissing, direktør for Finanssektorens Arbejdsgiverorganisation (FA), som står bag arrangementet.

I dag er knap 9.000 it-profiler ansat i finanssektoren, og Mariane Dissing forventer, at der bliver behov for flere i fremtiden.

"Den teknologiske udvikling har betydet, at der er sket et kompetenceskifte i finanssektoren, hvor flere og flere medarbejdere med videregående og lange it-uddannelser bliver ansat. Den udvikling vil fortsætte, fordi finanssektoren bliver mere og mere teknologiintensiv. Det betyder, at digitale kompetencer og netværkskompetencer er efterspurgte i sektoren. Også evnerne til at tænke innovativt og være forandringsparat er centrale", siger hun.

Automatisering og robotics

»

Digitale kompetencer og netværkskompetencer er efterspurgte i sektoren. Også evnerne til at tænke innovativt og være forandringsparat er centrale.

Mariane Dissing, direktør for FA
«
Topdanmark er en af de virksomheder, der ser frem til at møde de studerende. Her er man i gang med en teknologisk omstilling på mange fronter, fortæller HR-direktør Søren Pahl.

"Vi skal være super dygtige til at generere automatisering og skabe digitale platforme ud mod kunderne. Internet of Things er rigtig interessant i forsikringsbranchen, og robotics er en meget central del af vores digitale strategi. Det handler meget om at få den eksisterende it-infrastruktur til at fungere sammen med ny, moderne teknologi. Hele den omstillingsproces har vi brug for at få skarpe unge mennesker til at hjælpe os med".

Han mener især, det er vigtigt, at kommende medarbejdere kan kombinere deres faglige viden med en god forretningsforståelse.

"Vi er ret glade for det, ITU står for - at man har en god analytisk forståelse og dataforståelse, som man kan omsætte i forhold til forretningen. Hos os lægger vi meget vægt på, at man er i stand til at tænke udefra og ind og omsætte teknologianvendelsen til noget brugbart set med kundens øjne", siger han. 

Programmet for dagen
Finance IT Day starter med et oplæg af Danske Bank om blockchain, hvorefter Tryg fortæller om at forbedre kundeoplevelsen igennem digitalisering. Derpå kåres vinderen af FA’s bacheloropgavekonkurrence, som ud over æren modtager en check på 30.000 kroner. Fra klokken 11.30 er der tid til networking mellem virksomhederne og de studerende.

Følgende virksomheder deltager på dagen: Danske Bank, Nordea, Saxo Bank, BRF/Jyske Bank, Nykredit, Nets, SDC, BEC, JN Data, Tryg, Topdanmark, VP.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk