IT-Universitetet optager flere studerende end nogensinde

ITU optager hele 27 procent flere studerende end sidste år, og optagelsestallet sætter dermed rekord. Flest nye studerende skal starte på softwareudvikling, hvor der venter særdeles gode jobmuligheder efter studiet.

Om ITUUddannelseInstitut for Datalogi

I dag kan tusindvis af håbefulde kommende studerende tjekke, om de er kommet ind på drømmestudiet. 306 af dem har fået tilbudt en plads på en af IT-Universitetets tre bacheloruddannelser, 27 procent flere end sidste år. Det betyder, at antallet af nye studerende efter sommerferien vil være det højeste i ITU’s historie.

- Vi glæder os over, at flere unge søger mod de tekniske, it-faglige uddannelser, der er efterspurgte af arbejdsmarkedet. Det betyder, at vi kan optage flere studerende og samtidig fastholde en høj kvalitet, siger Lene Rehder, studiechef på ITU.

- I år tilbyder vi 306 pladser på bacheloruddannelserne – til sammenligning begyndte 44 studerende på softwareudvikling, da den i 2007 startede op som den første bacheloruddannelse på ITU. Vi har planlagt væksten i næsten et år og har ansat flere nye forskere og undervisere, så vi kan tilbyde de nye studerende en forskningsbaseret uddannelse af høj kvalitet. Vi glæder os til at byde dem alle velkommen til august.

Gode jobmuligheder
Stigningen skyldes især, at ITU har øget antallet af studiepladser på bacheloruddannelsen i softwareudvikling med 50 procent for at imødekomme erhvervslivets store efterspørgsel på kandidater med hårde it-kompetencer.

- Der er mangel på højtuddannede it-specialister med stærke tekniske kompetencer, og alt peger på, at behovet kun bliver større i de kommende år. Ved at øge optaget på softwareudvikling er vi med til at sikre, at Danmark kan dække behovet for dygtige it-udviklere, siger Lene Rehder.

Og de unge har tilsyneladende opfanget, at der er gode jobmuligheder i at lære at programmere og bygge software. I hvert fald var der i år 46 procent flere ansøgere til softwareudvikling. I alt er 157 unge blevet tilbudt en plads på dette studie, mod 97 sidste år. Til de nye studerende på softwareudvikling, der ikke har erfaring med at programmere, tilbyder ITU som noget nyt i år blandt andet en frivillig workshop, hvor man bliver introduceret for de grundlæggende principper.

På Global Business Informatics, hvor de studerende lærer at kombinere it med forretning, optager ITU i år 77 studerende.

Endelig kan 72 studerende se frem til at starte på uddannelsen i Digitale Medier og Design.

Optagelsestal og adgangskvotienter på IT-Universitetet:

     
Softwareudvikling  2016  2015 
Antal optagne 157 97
Antal 1.prioritetsansøgninger  232  159
Antal ansøgninger i alt  431 317
Adgangskvotient 7,3 8,4
     
Global Business Informatics      
Antal optagne 77 69
Antal 1.prioritetsansøgninger  128  108 
Antal ansøgninger i alt  400  325
Adgangskvotient 8,0 7,3 
     
Digitale Medier og Design     
Antal optagne  72  75
Antal 1.prioritetsansøgninger  145  141 
Antal ansøgninger i alt  334 351
Adgangskvotient  9,1 8,9
     
Samlet antal optagne  306  241

Mere information

Lene Rehder, studiechef, telefon 7218 5223, email lenr@itu.dk

Camilla Rosengaard, kommunikationschef, telefon 7218 5200, email camr@itu.dk