ITU udnævner tre nye software-professorer

Med de nyudnævnte professorer opruster IT-Universitetet på forskningen inden for softwareområdet.

Institut for DatalogiForskningKasper StøyPhilippe BonnetAndrzej WasowskisoftwarerobotterOm ITU

IT-Universitetet har pr. 1. august udnævnt Kasper Støy, Philippe Bonnet og Andrzej Wasowski til professorer ved sektionen Software and Systems. Alle tre kommer fra stillinger som lektorer på ITU.

- Vi ved, at softwareområdet er af en enorm betydning for værdiskabelsen i Danmark. Der er behov for rigtig mange gode softwaredimittender, og der er behov for it-forskning inden for software. På ITU har vi utroligt dygtige folk på dette område – vi har haft åbne opslag på de tre nye professorater, og de her tre ansøgere var simpelthen fremragende. Udnævnelserne er kronen på en lang udvikling for disse tre meget stærke forskere, siger rektor Mads Tofte.

Kasper Støy, professor i robotteknologi og kunstig intelligens

Kasper Støy.
Kasper Støy fokuserer hovedsageligt på, hvordan samspillet mellem robotters krop og deres kontrol kan udnyttes til at producere robuste, billige og fleksible robotter. Han har arbejdet med områder som modulære robotter, multi-robot systemer, kunstigt liv, og adfærdsbaseret robotteknologi. Støy arbejder også med innovation inden for robotteknologi og var medstifter af Universal Robots A/S. I dag er han direktør for Flow Robotics A/S, en nystartet spin-out virksomhed fra ITU.

Kasper Støy er ph.d. i computersystemer fra SDU. Han kom til ITU i 2013 og har været gæsteforsker på University of Southern California, Harvard University og University of Tarapacá (Chile).

Tiltrædelsesforelæsning: ’The Inadequate Embodiment of Robots’. Fredag den 7. oktober kl. 14-15 i auditorium 4 på ITU.

Philippe Bonnet, professor i datasystemer

Philippe Bonnet.
Philippe Bonnet er eksperimentel datalog med en baggrund i databasesystemer. Hans forskning fokuserer på opbygning og tuning af datasystemer med henblik på at opnå bedre performance og energieffektivitet. Hans hovedinteresse ligger i udviklingen af datasystemer tilpassede sammensmeltningen af netværks-, lagrings- og hukommelsesteknologier. I de senere år har Bonnet sammen med sit team forsket i cross-layer optimeringer til datasystemer, som kører på flash-baserede solid state drives. Arbejdet har ført til publiceringer, patenter, bidrag til Linux-kernen og teknologioverførsel til erhvervslivet.

Philippe Bonnet er ph.d. fra Université de Savoie og er Marie Curie Fellow. Før han kom til ITU i 2009 har han arbejdet ved ECRC (Tyskland), Bull (Frankring), Cornell University (USA) og Københavns Universitet.

Tiltrædelsesforelæsning: ’Will Near-Data Processing Change Everything?’ Fredag den 11. november kl. 14-15 i auditorium 4 på ITU.

Andrzej Wasowski, professor i software engineering

Andrzej Wasowski.
Andrzej Wasowski beskæftiger sig med design og anvendelse af teknologier, der forbedrer kvaliteten af software, herunder korrekthed og vedligeholdbarhed. Han har udført omfattende arbejde på modelleringssprog og værktøjer til udvikling af softwareproduktlinjer – måder hvorpå man udvikler software til produkter, der minder om hinanden, til en lavere pris og med en højere kvalitet. Han har samarbejdet med open source-projekter som Linux-kernen og med virksomheder som Danfoss. I øjeblikket arbejder han på tekniske løsninger, der kan understøtte modernisering af software, blandt andet hvordan gammel software kan flyttes til nye platforme og hvordan software kan omstruktureres uden at miste sine egenskaber.

Andrzej Wasowski er ph.d. fra ITU. Han har tidligere arbejdet på Aalborg Universitet, Warsaw University of Technology, og har været gæsteforsker på INRIA Rennes (Frankrig) og University of Waterloo (Canada).

Tiltrædelsesforelæsning: Torsdag den 1. december kl. 14-15 i auditorium 3 på ITU.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk

Kasper Støy, professor, telefon 7218 5368, email ksty@itu.dk

Philippe Bonnet, professor, email phbo@itu.dk

Andrzej Wąsowski, professor, telefon +45 7218 5086, email wasowski@itu.dk