ITU’s universitetsdirektør fylder rundt

Georg Dam Steffensen, universitetsdirektør for IT-Universitetet, fylder 50 år torsdag den 1. september.

Om ITUGeorg Dam Christensen

I løbet af sine 11 år på IT-Universitetet har Georg Dam Steffensen været med til at opbygge universitetets administration og styre det igennem en betragtelig vækst. Da han i 2005 blev ansat som regnskabschef, havde universitetet omkring 1400 studerende og udbød kun kandidat- og efteruddannelser. Mange af de efterfølgende år voksede ITU med 10-20 procent, og i dag har omkring 2500 studerende deres daglige gang på universitetet, som siden 2007 også har udbudt uddannelser på bachelorniveau.

Siden 2008 har Georg Dam Steffensen som universitetsdirektør været en del af ITU’s direktion, hvor han ser det som sin opgave at skabe helhed mellem forskning og administration. Udover at være den øverste ansvarlige for ITU’s administration etablerer han nye samarbejder med eksterne partnere sammen med universitetets forskere.

Han var i 2014 med til at starte ITU Business Development, som støtter studerende og forskere i at kommercialisere deres ideer, og her er han i dag medlem af bestyrelsen. Desuden er han bestyrelsesmedlem hos iværksætterkonkurrencen Venture Cup og formand for HR-gruppen under Danske Universiteter.

Georg Dam Steffensen har en højere handelseksamen fra Købmandsskolens Handelsgymnasium og startede i 1989 virksomheden HD Telecom, der forhandlede fax- og telefonmodemmer. Han solgte ejerandelen, da han påbegyndte sine økonomistudier ved Københavns Universitet. Som færdiguddannet cand. polit. påbegyndte han i 2004 sin karriere i universitetsverdenen som regnskabskonsulent på Roskilde Universitet.

Privat er Georg Dam Steffensen gift med Johanne Prahl Steffensen, sammen har de to børn og bor på Frederiksberg. Fritiden bruges på hyppige rejser med familien, lystfiskeri og blandt ligesindede FCK-fans på tribunen i Parken sammen med sønnen Jacob på otte år.

Fødselsdagen markeres med en privat reception torsdag den 1. september.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk