Mere støtte til studenter-iværksættere på ITU

Mange ITU’ere kaster sig ud i at starte egen virksomhed allerede under studiet. Med et nyt startup-program og gratis rådgivning i jura og økonomi får studerende nu ekstra hjælp til at komme i gang.

IværksætteriITU Business DevelopmentITU Innovatorsinnovation

Der er nok at tænke på for nye iværksættere, når den gode idé skal omsættes til en flyvefærdig forretning. Ud over produkt og forretningsmodel skal man have styr på momsregistrering, fakturering, patenter, finansiering og meget andet.

ITU Business Development har siden 2014 hjulpet iværksætterspirer på ITU sikkert igennem opstarten og lancerer nu Startup Programme, et nyt initiativ til studerende med iværksætterdrømme.

Hjælp til idéudviklingen
Som deltager i programmet får man tilkoblet en personlig forretningsudvikler, der hjælper med idéudviklingen. Derudover er der mulighed for sparring med mentorer fra ITU og erhvervslivet, adgang til finansiering og – hvis idéen er særligt lovende – en større investering fra ITU Business Development.

-Vi opfordrer alle studerende med en idé til at ansøge straks. Ingen idé er på for tidligt et stadie, hvis den kan skabe værdi og løse et reelt problem, siger Vlad Gidea, som koordinerer programmet hos ITU Business Development.

Gratis rådgivning i jura og økonomi
Sammen med studenterorganisationen ITU Innovators har ITU Business Development desuden lavet aftaler med to firmaer om gratis månedlige workshops. Advokatfirmaet Integra Law stiller skarpt på relevante juridiske emner for iværksættere, mens regnskabsfirmaet Billy, der selv har rødder på ITU, sætter fokus på økonomistyring og giver ITU-studerende gratis adgang til deres regnskabsprogram i et år. Begge virksomheder tilbyder personlig juridisk og økonomisk sparring til deltagere i Startup Programme.

- Vi har oplevet, at mange sidder fast og ikke kan komme videre med deres idéer netop på grund af udfordringer med økonomi og jura. Integra Law og Billy vil kunne gøre opmærksom på ting, man slet ikke er klar over, at man skal vide som iværksætter. Det kan for eksempel handle om immaterielle rettigheder, som er rigtig vigtige, siger Anders Aaby Buhl, næstformand for ITU Innovators.

Mange iværksættere på ITU
Over 100 startups er i tidens løb udsprunget fra ITU, hvoraf mange er blevet til succesrige internationale virksomheder, deriblandt Configit, Monsenso og Serious Games Interactive. ITU Innovators anslår, at der lige nu er mindst 10-12 studentervirksomheder i opstartsfasen.

Både ITU Innovators og ITU Business Development håber, at de nye støttemuligheder vil sætte yderligere skub i entreprenørånden på universitetet.

Mere information

Kristine Helen Falgren, direktør, email khfa@itu.dk

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk