NASA kommer til Danmark: Søger ideer til fremtidens rummissioner

IT-Universitetet i København bliver vært for den første danske udgave af NASA’s innovationskonkurrence Space Apps Challenge, der løber af stablen den 22.-24. april. Alle innovative ildsjæle inviteres til at arbejde med virkelige cases fra organisationens missioner i rummet og på Jorden.

EventsinnovationstudielivVasiliki Baka

Danskere med astronautdrømme får en unik mulighed for at bidrage til NASA’s rummissioner, når IT-Universitetet i København danner ramme for den første danske udgave af organisationens globale innovationskonkurrence. I den årlige Space Apps Challenge inviterer NASA videnskabsfolk, softwareudviklere, designere, iværksættere og andre innovative jordboere til at udvikle løsninger til en række virkelige udfordringer både på Jorden og i verdensrummet.

- Konkurrencen inviterer alle talentfulde og innovative mennesker til at skabe open-source løsninger til globale udfordringer i fællesskab, siger Vasiliki Baka, adjunkt på IT-Universitetet, som stabler den danske udgave af arrangementet på benene sammen med en gruppe frivillige.

Fra jetpacks til astroide-forsvar

Deltagerne kan vælge imellem 26 opgaver af forskellige sværhedsgrader inden for seks overordnede temaer: teknologi, aeronautik, rumstation, solsystemet, Jorden og rejsen til Mars. De 200 deltagere kan for eksempel udvikle virtual reality-oplevelser med optagelser fra Den Internationale Rumstation, designe jetpacks til kommende missioner på Mars, eller opfinde metoder til at spore asteroider på kollisionskurs med vores hjemplanet.

De deltagende hold får lørdag til søndag godt 24 timer til at løse deres opgave ved hjælp af åbne dataset stillet til rådighed af NASA og organisationens samarbejdspartnere. Søndag eftermiddag skal holdene præsentere deres ideer foran et dommerpanel af eksperter, som vil kåre den bedste løsning og sende den danske vinder videre til den globale konkurrence. Her er førstepræmien – ud over praleretten – en invitation til at overvære en raketaffyring hos NASA. 

Space Apps Copenhagen 2016 kickstartes allerede fredag den 22. april med en bootcamp, hvor deltagerne kan varme op til konkurrencen med workshops og inspirerende oplæg. Her kan deltagere desuden finde holdkammerater til weekendens konkurrence. 

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk