Spin-out fra ITU solgt for et trecifret millionbeløb

Configit blev etableret som en spin-out virksomhed fra IT-Universitetet og har siden opnået stor succes. Stifterne har netop solgt hovedparten af selskabet til kapitalfonden Polaris og satser nu på det globale marked.

ForskningsoftwarestartupsIværksætteri

Softwarevirksomheden Configit blev etableret i 2000 som en spin-out virksomhed fra IT-Universitetet, dengang kaldet IT-Højskolen, hvor stifterne Henrik Reif Andersen og Henrik Hulgaard var ansat som forskere. Siden er det kun gået én vej for virksomheden, der leverer softwareløsninger til produktionsvirksomheder i blandt andet bilindustrien. Kapitalfonden Polaris overtager nu 65 procent af selskabet for et trecifret millionbeløb, skriver Børsen.         

Configits konfigurationsteknologi er blevet så eftertragtet, at virksomheden nu satser på at blive førende på det globale marked og forventer nå op på 1000 medarbejdere inden 2020, fortæller direktør Henrik Reif Andersen til Børsen.

CTO Henrik Hulgaard mener, at baggrunden i universitetsmiljøet har haft stor betydning for virksomhedens udvikling.

- Der ingen tvivl om, at ITU's støtte til Configit i de tidlige år var afgørende for, at Configit fik mulighed for at udvikle vores software til et niveau, hvor det kunne kommercialiseres, siger han. 

Læs Børsens artikel om Configit her.