Firewalls og skanninger på Internettet

Om modul P3: Firewalls og skanninger på Internettet

Mange danske virksomheder har it-systemer, der er eksponeret over for internettet. Når systemerne er eksponeret, risikerer de at blive udsat for automatiserede angreb. Det betyder, at virksomhederne skal sikre sig kontinuerligt.   

På dette kursus giver vi et deltaljeret indblik i de automatiserede angreb i en tid, hvor scanninger og forsøg på kompromitteringer er en del af hverdagen for alle virksomheder med internet-vendte systemer.

Vi scanner online-portaler og demonstrerer forskellige scanningsværktøjer, som løbende kan vurdere og sikre virksomhedens it-systemer. Undervejs kigger vi nærmere på både netværks- og host-firewallen.

Forud for dette kursus, anbefales det, at deltagerne har taget 'modul P1: Hærdning af Windows-miljøer’ & 'modul P2: Cloud-sikkerhed i praksis'.

Indhold

  • Gennemgang af trusselbilledet for automatiserede angreb.
  • Demonstration af hvordan man bruger scanninger af online portaler.
  • Nærmere kig på manuelle scanningsværktøjer.
  • Tips og tricks til indbyggede og netværksfirewalls.

Efter modulet kan du

  • Forstå værdien af løbende scanninger, samt muligheder og begrænsninger af samme .
  • Anvende online-portaler til at holde styr på dine internet-vendte systemer.
  • Opsætte egne scanninger for løbende at kunne vurdere dine systemer.

Dette er det tredje af fire moduler i forløbet It-sikkerhed i praksis for virksomheder.

Undervisningen

Modulet varer en halv dag inklusiv pauser.

Undervisningen på kurset vil være case-baseret og praktisk anvendelig, og der vil i høj grad blive taget udgangspunkt, i de konkrete udfordringer virksomhederne har. Det betyder, at kursusdeltagerne vil kunne forbedre cybersikkerheden i deres virksomheder med konkrete tiltag, når de afslutter forløbet

For hvem

Modulet henvender sig til dig, som arbejder med fx it-drift i en virksomhed eller udbyder it-hjælp til SMV'er.

Det er en fordel, hvis du har et godt kendskab til Windows-platformen og praktisk erfaring med brug og opsætning af netværk samt fysisk lokalt-placerede serversystemer.

Kurserne ruster dig til at forbedre it-sikkerheden i virksomheders netværk, tage stilling til cloud-leverancer, og klæder dig på til at håndtere cyberangreb.

Undervisere

Søren Debois er lektor på IT-Universitetet og ekspert i it-sikkerhed, og hans forskning foregår i spændingsfeltet imellem it-sikkerhed og digitalisering. Han er for tiden særligt interesseret i kombinationen af it-sikkerhed, “privacy" og formelle modeller for forretningsprocesser.

Hans forskning omfatter både teori og praktiske anvendelser. Akademisk har han publiceret på førende konferencer i it-sikkerhed. I praksis har han deltaget i en lang række virksomhedssamarbejder, fx med BrfKredit, BaneDanmark, DSB, Exformatics, KMD m.fl. Han er p.t. linjeleder på uddannelser i Software Engineering og Software Design ved IT-Universitet.

Troels Langkjær er stifter af Langkjaer Cyber Defence, et dansk cybersikkerhedshus bestående af cyberspecialister med mange års praktisk erfaring fra Forsvaret og store internationale virksomheder. Langkjaer Cyber Defence hjælper danske virksomheder med at beskytte deres aktiviteter og er specialister i at forebygge, opdage og håndtere avancerede cyberangreb. Troels er også ekstern lektor i cybersikkerhed ved Københavns Universitet.

Praktisk info

Deltagerbetaling
Der er deltagerbetaling på modulet. Modulet koster 1495,- inkl. forplejning. Prisen er eksklusiv moms.

Adgangskrav og tilmelding

Kurserne udløser ikke ECTS-point og knytter sig ikke til IT-Universitetets øvrige uddannelser. Der er derfor heller ingen adgangskrav til kurser under ITU Professional Courses.

Du tilmelder dig modulet her. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en kvittering. Du kan tilmelde dig helt frem til kursusstart.

Detaljer
Kurset foregår på dansk. Der er ingen eksamen, men alle deltagere vil få et kursusbevis, når kurset er gennemført.

Begrænset antal pladser
Da der er et begrænset antal pladser på kurset, vil pladserne blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Modulet er en del af IT-Universitets CSSME-projekt, der laves i samarbejde med Langkjaer Cyber Defence og Globeteam. Det er det tredje af fire moduler i kursusforløbet It-sikkerhed i praksis for virksomheder. Udover forløbet It-sikkerhed i praksis udbydes også kursusforløbet Introduktion til it-sikkerhed for virksomheder.

Projektet er støttet af Industriens fond og skal give medarbejdere med og uden it-ekspertise i små eller mellemstore virksomheder værktøjerne til at sikre virksomheden mod cyberangreb. Læs mere om projektet her.

Læs mere