Digitalt indfødte lærte at beskytte sig på nettet

En ny digital dannelsespatrulje fra IT-Universitetet besøger gymnasieklasser i hovedstadsområdet og underviser eleverne i at beskytte deres personlige oplysninger på mobiltelefonen og sociale medier som Facebook og Snapchat.

Om ITUbørn og ungeprivacy

En reporter fra Gymnasieskolen var med, da ITU’s undervisere i digital dannelse Mikkel Villebro og Sofus Albertsen for nylig besøgte en række 3.g-klasser på Niels Brock Handelsgymnasium.

Underviserne gjorde eleverne opmærksomme på, hvor mange digitale fodspor, de sætter, når de bruger fx Snapchat og Facebook-applikationer, og lærte dem at beskytte privatlivet på nettet.

Det vakte overraskelse blandt eleverne, at deres iPhones kan huske præcist, hvor de har været de sidste 3 måneder, helt ned til minuttet. Oplysningen om, at Snapchat gemmer billeder på sin server og har ret til at sælge dem videre gav også anledning til bekymring. 

Læs Gymnasieskolens reportage fra besøget her.

Gymnasier, der er interesserede i at booke undervisningspakken ’Digital dannelse’, kan kontakte kommunikationschef Camilla Rosengaard (camr@itu.dk).

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk