ITU-forsker får millionbevilling fra VILLUM FONDEN

Lektor Rasmus Ejlers Møgelberg har modtaget 6,4 millioner kroner fra fondens Young Investigators Programme til et forskningsprojekt inden for teoretisk datalogi.

ForskningbevillingerInstitut for DatalogiRasmus Ejlers Møgelberg

Rasmus Ejlers Møgelberg, lektor i teoretisk datalogi på IT-Universitetet, har modtaget en bevilling på 6,4 millioner kroner fra VILLUM FONDENs program for særligt talentfulde, yngre forskere inden for teknik og naturvidenskab. Han tog imod bevillingen fra fondens Young Investigators Programme på Den Sorte Diamant fredag den 22. januar.

Pengene går til et forskningsprojekt om typeteorier. Rasmus Ejlers Møgelberg vil udvikle en typeteori, hvori man kan bevise korrekthed af reaktive programmer - programmer, der kører i lang tid, mens de interagerer med omgivelserne.

- Softwarefejl kan forårsage alt fra mindre irritationer til tab af milliarder af kroner og kan endda i nogle tilfælde være fatale. Efterhånden som vores liv bliver mere og mere afhængige af computere, bliver vi mere sårbare over for fejl og sikkerhedsbrister i software. I dette projekt er målet at udvikle typeteorier, hvori man kan konstruere matematiske beviser, der sikrer, at systemer i for eksempel fly og internetservere fungerer korrekt, forklarer Rasmus Ejlers Møgelberg.

Bevillingen skal finansiere ansættelsen af to ph.d.-studerende samt to postdocer i tilknytning til projektet henover en fem-årig periode.

Læs mere om VILLUM FONDENs Young Investigator Programme her.

VILLUM FONDENs Young Investigator Programme

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk