Rekordmange vil læse softwareudvikling på IT-Universitetet

232 har søgt ind på IT-Universitetets bacheloruddannelse i softwareudvikling som 1. prioritet – en stigning på hele 46 procent i forhold til sidste år. Samtidig slår det samlede antal ansøgninger til universitetets uddannelser rekord.

Om ITUInstitut for DatalogiUddannelse

De unge strømmer til it-fagene, og det er særligt de tekniske fag, der lokker, viser årets ansøgertal fra IT-Universitetet i København. I alt har 1165 søgt om optagelse på ITU’s tre bacheloruddannelser, hvilket er det højeste antal nogensinde. Antallet af ansøgere med ITU som 1. prioritet er steget med 24 procent i forhold til sidste år.

Især uddannelsen i softwareudvikling er vokset voldsomt i popularitet. 232 ansøgere har softwareudvikling højest på ønskesedlen mod 159 sidste år, svarende til en stigning på 46 procent.

”Vi ser tydeligt, at endnu flere gerne vil læse softwareudvikling, som i forvejen er ITU’s største bacheloruddannelse. Vi har i år øget kapaciteten med 50 procent, takket være en engangsinvestering fra universitetets bestyrelse, så vi er meget tilfredse med, at søgningen er vokset tilsvarende”, siger rektor Mads Tofte.

Gode karrieremuligheder
It-udviklere med tekniske kompetencer er i høj kurs blandt arbejdsgiverne i disse år. En rapport fra Erhvervsstyrelsen viste for nylig, at danske virksomheder har store udfordringer med at dække behovet for it-specialister med de såkaldte tekniske konstruktionskompetencer.

Mads Tofte glæder sig over, at endnu flere unge søger mod softwareudvikling, hvor arbejdsmarkedets behov er stort, og karrieremulighederne for de kommende kandidater er særdeles gode.

”Næsten alle former for udvikling i det danske samfund involverer på den en eller den anden måde it-udvikling. Derfor er det at have dygtige it-udviklere rigtig vigtigt for landets fremtid”, siger han.

Stigninger på alle uddannelser
Alle tre bacheloruddannelser på ITU har fået flere ansøgere i år end i 2015. Ansøgerne fordeler sig således:

Digitale Medier og Design:
145 har søgt denne uddannelse som 1. prioritet mod 141 sidste år, en stigning på 3 procent.

Softwareudvikling:
232 har søgt denne uddannelse som 1. prioritet mod 159 sidste år, en stigning på 46 procent.

Global Business Informatics:
128 har søgt denne uddannelse som 1. prioritet mod 108 sidste år, en stigning på 19 procent.

Bemærk, at tallene er foreløbige, og at mindre ændringer kan forekomme.

Se en detaljeret oversigt over ansøgertallene i 2016 og 2015 her.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk