Om ITU Espresso

ITU ESPRESSO er IT-Universitetets livestreamede talk-serie om it-ledelse. Talk-serien formidler indsigter fra it-forskningen til professionelle, der arbejder med digitalisering.

Serien forløber som en række koncentrerede kaffepauser, der gør dig klogere på alt det, der rører sig på digitaliseringsagendaen og deler gode råd til ledere af digitalisering på tværs af brancher og sektorer og i krydsfeltet mellem it, ledelse og forretningsudvikling.

I de livestreamede samtaler, der er af 20-30 minutters varighed, sætter værtinde og moderator, Pernille Enggaard, en forsker eller faglig ekspert i stævne til en konstruktiv debat om den fremadrettede digitalisering i Danmark.

Som en god espresso vil indslagene være korte og koncentrerede – lige til kaffepausen i en travl hverdag.

 

ITU Espresso Talk #3 med Jonas Valbjørn Andersen
Livestreamet d. 15. april 2021

No man is an island. Det gælder også for digitale løsninger, som næsten altid indgår i samspil med globale, digitale økosystemer. Lær hvad det betyder for din organisation i denne udgave af ITU ESPRESSO, når lektor ved Institut for Business IT, Jonas Valbjørn Andersen ser nærmere på mulighederne og begrænsningerne ved de globale, digitale økosystemer.

De fleste digitale løsninger fungerer i dag i tæt samspil med digitale økosystemer, som ligger uden for organisationens kontrol. Det være sig devices som iPhone eller Samsung, netværksudbydere som 3 og TDC, platforme som App Store og Google Marketplace eller services som Facebook, Gmail og Mobile Pay. Disse økosystemer skaber nye muligheder for organisationer i det strategiske arbejde med teknologi, blandt andet i forhold til skalerbarhed og fleksibilitet. 


Men det medfører også en række udfordringer, ikke mindst i forhold til afhængighed, kompleksitet og flydende organisatoriske grænser. Hvordan navigerer man som it-leder i dette terræn? Første skridt er at løfte blikket fra de interne processer i organisationen og tænke innovation som en distribueret proces, der involverer meget bredere end it-afdelingen. Man skal både kunne navigere i det omskiftelige, digitale landskab og være i stand til at udvælge og skaffe sig adgang til de rigtige digitale økosystemer.

I denne ITU ESPRESSO talk belyser Jonas Valbjørn Andersen, lektor ved Institut for Business IT og underviser på Master i it-ledelse, mulighederne og begrænsningerne ved de globale, digitale økosystemer. Lyt med og få gode råd til, hvordan man som it-leder kan udnytte styrker og svagheder til fordel for sin organisation.

Guest Speaker: Jonas Valbjørn Andersen

Jonas Valbjørn Andersen er lektor på ITU’s Institut for Business IT, hvor han bl.a. underviser på Master i it-ledelse. Desuden er han tilknyttet ITU’s Information Systems research group og European Blockchain Center.

Med en baggrund i strategi og it og en ph.d. i informationssystemer og ledelse fra Warwick Business School, fokuserer Jonas Valbjørn Andersens forskning på distribuerede informationssystemer så som blockchain, IoT, algoritmedrevne beslutningsprocesser, og hvad alle disse betyder for strategi, ledelse og organisation.

Mere

Skjul

ITU Espresso Talk #2 med Lars Rune Christensen
Livestreamet d. 26. januar 2021

Udlandets innovationshotspots som Silicon Valley, Shanghai, Tel Aviv og Seoul er kendt for deres store koncentrationer af tech-virksomheder, startups, entreprenører, investorer, talentmasse, næsten ubegrænset vækst og tætte forbindelser mellem universitetsverdenen og erhvervslivet. Disse innovations- og iværksætterhovedstæder kan i vid udstrækning tilskrive deres succes en særlig systematisk tilgang til innovation.

Hvad kan danske små og mellemstore virksomheder, der skal agere på et globalt marked, lære af det? Kan danske virksomheder kopiere den systematiske tilgang?

Bliv klogere på, hvorfor det globale perspektiv på digital transformation er så essentielt for dansk erhvervsliv i denne ITU ESPRESSO talk med lektor og ansvarlig for ITU’s Master i IT-ledelse Lars Rune Christensen. I en samtale med moderator Pernille Enggaard forklarer Lars Rune Christensen, hvordan danske virksomhedsledere kan gør brug af den systematiske tilgang for at drive innovation og digital transformation. Desuden kommer Lars Rune Christensen ind på, hvordan FN’s verdensmål spiller en rolle i forhold til at tiltrække den mest kvalificerede arbejdskraft. 

Guest Speaker: Lars Rune Christensen

Lars Rune Christensen er lektor og ansvarlig for Master i it-ledelsesuddannelsen på IT-Universitetet. Hans forskning er fokuseret på it i organisatorisk praksis samt indfrielse af FN’s verdensmål igennem brug af informationsteknologi.

Lars er leder af projektet ” ”Rohingya mHealth: Increasing Access to Healthcare for the Rohingya Community in the Refugee Camps in Bangladesh”, støttet af Novo Nordisk Fonden. Hans forskning er både analytisk og praktisk og rettet mod at informere design af it-systemer.

Mere

Skjul

ITU Espresso Talk #1 med Louise Harder Fischer
Livestreamet d. 26. November 2020

Vi kigger i denne ITU ESPRESSO Live Talk på, hvordan organisationen følger med, når der indføres ny teknologi - og hvad det betyder for arbejdsglæden og effektiviteten. I en talk med adjunkt, Louise Harder Fischer, tager vi den hastige ibrugtagning af nye teknologier op til debat, og undersøger, hvilke muligheder organisationen har for at følge med.


Hvad kan danske små og mellemstore virksomheder, der skal agere på et globalt marked, lære af det? Kan danske virksomheder kopiere den systematiske tilgang?

Bliv klogere på, hvorfor det globale perspektiv på digital transformation er så essentielt for dansk erhvervsliv i denne ITU ESPRESSO talk med lektor og ansvarlig for ITU’s Master i IT-ledelse Lars Rune Christensen. I en samtale med moderator Pernille Enggaard forklarer Lars Rune Christensen, hvordan danske virksomhedsledere kan gør brug af den systematiske tilgang for at drive innovation og digital transformation. Desuden kommer Lars Rune Christensen ind på, hvordan FN’s verdensmål spiller en rolle i forhold til at tiltrække den mest kvalificerede arbejdskraft. 

Guest Speaker: Louise Harder Fischer

Louise Harder Fischer er ph.d. i it-ledelse og adjunkt på IT-Universitet i digital transformation under Business IT-instituttet. Hun underviser desuden på den specialiserede lederuddannelse, Master i it-ledelse på IT-Universitetet.

Hun er oprindeligt uddannet cand.merc.dat fra CBS og har haft både leder- og konsulentjobs i industrien, samtidigt med at hun har undervist og skrevet bøger om it-ledelse. Louise Harder Fischer har været ekstern lektor på CBS siden 2007 i it-forandringsledelse kombineret med forskningspartneransættelser i tech-virksomheder.

Mere

Skjul

Om værtinde Pernille Engaard

Med en solid baggrund som business- og finansjournalist beskæftiger Pernille Enggaard sig indgående med alt fra økonomi og erhvervsliv til digitalisering, makrotendenser og it-drevet vækst.

Hun er især kendt som vært på programmet Millionærklubben hos Euroinvestor (tidl. på Radio24Syv og TV2 News), hvor hun udforsker det globale erhvervsliv og de finansielle markeder sammen med analytikere, investorer og topchefer.

Pernille er derudover uddannet akademiøkonom fra Niels Brock og har tidligere arbejdet som kommunikationsrådgiver for en række større danske virksomheder, skrevet for dagbladet Børsen og bidraget til en række bøger om digitalisering, bl.a. "Den Digitale Frontløber" fra Børsens Forlag.

I en ny serie af livestreamede samtaler vil IT-Universitetet formidle indsigter fra it-forskningen til professionelle, der arbejder med digitalisering. Under overskriften ITU ESPRESSO vil serien forløbe som en række koncentrerede kaffepauser, der gør dig klogere på alt det, der rører sig på digitaliseringsagendaen. Første talk går i luften 26. november.

Serien lanceres sideløbende med IT-Universitetets reviderede masteruddannelse i it-ledelse og vil med afsæt i universitetets aktuelle forskning stille skarpt på den digitale transformation, som mange virksomheder og organisationer befinder sig i.

Læs hele artiklen her.