Morten Hyllekilde Andersen
Kandidat i Softwareudvikling (uddannelsen hedder i dag Datalogi). Junior Consultant hos NNIT.
HVEM?
Morten, 27 år og fra Sydfyn. Der boede jeg indtil jeg startede på universitetet. I min fritid dyrker jeg en masse forskellig slags sport. Jeg er lige begyndt til undervandsjagt – det er noget med at svømme rundt med en harpun og fange fisk!
HVOR?
Jeg er graduate hos NNIT. Der var hård kamp om at komme ind, men jeg havde nogle gode anbefalinger med fra mit studiejob, som også var hos NNIT. Min uddannelse var ret bred, og derfor var jeg ikke helt sikker på, hvad jeg ville. Jeg tænkte, at en graduate-stilling kunne hjælpe mig til at udforske de forskellige områder i praksis. Som graduate kommer man i en ’fast lane’. Der er en stejl læringskurve, og man får bred erfaring og netværk i hele organisationen.
HVAD?
Som graduate kommer man rundt til tre forskellige afdelinger i et halvt år ad gangen. Sideløbende tager jeg en række kurser. Nu har jeg lavet applikationer i fire måneder, og snart skifter jeg til en stilling som Solution Architect, hvor jeg kommer til at opleve en anden side af organisationen. Vi får selv lov til at vælge, hvor vi vil arbejde, så jeg går målrettet efter at udfordre mine interesser.
Der var kurser på uddannelsen, som jeg ikke lige kunne se, hvad jeg skulle bruge til, da jeg tog dem. Men nu hvor jeg er kommet ud på arbejdsmarkedet kan jeg se, at jeg har en mere bred viden end dem, der kun har arbejdet med én teknologi eller er autodidakte. Derfor kan jeg hjælpe til over det hele fremfor kun på ét specifikt område.
HVORFOR?
Jeg har altid interesseret mig for it. I gymnasiet havde jeg en lærer, der udbød et valgfag i datalogi. Der prøvede vi at programmere, lave hjemmesider, databaser og sådan nogle ting. Vi kom også med ud til startups og større it-virksomheder. Det var vildt spændende.
Jeg startede først på it og kommunikationsteknologi på DTU, men jeg valgte at skifte til ITU, mest fordi jeg ville have noget mere praktisk viden. På ITU var der mange projekter, og det kunne jeg bedre relatere til end hård teori. Allerede i slutningen af første semester skulle vi programmere et biludlejningssystem med brugergrænseflade, database og det hele. Det gav blod på tanden at få det til at spille sammen, og at det var noget, man kunne relatere til sin hverdag.
DET BEDSTE RÅD
For mig har det været rigtig fedt at have et studiejob under hele uddannelsen. Man kan selvfølgelig også lave sin egen startup. Det handler om at få en realistisk del ind over stoffet, så man kan anvende det i praksis.