Cloud-sikkerhed i praksis

Om modul P2: Cloud-sikkerhed i praksis

Hvordan vælger du den rigtige cloud-leverance for din virksomhed og sørger for, at den er bedst muligt beskyttet?

Når man benytter Cloud-løsninger, er der mange elementer og aktiviteter, man skal tage stilling til. I dette modul ser vi nærmere på, hvorledes cloud-platforme kategoriseres, og hvordan man bør sikre sine data og selve platformen.

Det anbefales, at deltagerne forud for dette modul har taget ’modul 1: Hærdning af Windows-miljøer’, men det er ikke en forudsætning.

"Cloud-sikkerhed i praksis" er det andet af fire moduler i kursusforløbet "It-sikkerhed i praksis for virksomheder".

Indhold

  • Introduktion til de forskellige elementer af en cloud-platform, fx servicebeskrivelser, kontrakter, serviceniveauer m.m. med henblik på at skabe grundlag for troværdige sikkerhedsvurderinger af cloud-leverancer. 
  • Gennemgang af hvilke elementer af en cloud-platform, man selv kan konfigurere efter virksomhedens egne behov. 
  • Vurdering af f.eks. Office 365 og Azure og hvordan de kan konfigureres med it-sikkerhed for øje.

Efter modulet kan du: 

  • Vurdere, hvilke cloud-leverancer, der er bedst for din virksomhed. 
  • Konfigurere en cloud-leverance efter din virksomheds ønsker og behov. 
  • Benytte erfaringsbaserede råd om konfigurationsmulighederne inden for f.eks. Office 365 og Azure til at højne it-sikkerheden.

Undervisningen

Modulet varer en halv dag inklusiv pauser.

Undervisningen på kurset vil være case-baseret og praktisk anvendelig, og der vil i høj grad blive taget udgangspunkt, i de konkrete udfordringer virksomhederne har. Det betyder, at kursusdeltagerne vil kunne forbedre cybersikkerheden i deres virksomheder med konkrete tiltag, når de afslutter forløbet

For hvem

Modulet henvender sig til deltagere med godt kendskab til Windows-platformen og et højt generelt kendskab til it-sikkerhed. Kurserne ruster dig til at forbedre it-sikkerheden i virksomheders netværk, tage stilling til cloud-leverancer, og klæder dig på til at håndtere cyberangreb. 

Det vil være en fordel, hvis du har praktisk erfaring med brug og opsætning af netværk samt fysisk lokalt-placerede serversystem og er bekendt med begreber som IaaS, PaaS og SaaS.

Undervisere

Jesper Krogh er leder af Globeteams Infrastruktur Team og arbejder som Cloud Architect indenfor Microsoft infrastruktur med særligt fokus på Office 365 og Azure. Jesper har været den ansvarlige bag flere af de største Office 365 migrationer hos offentlige og private virksomheder i Danmark, hvor sikkerheden omkring forretningens data er altafgørende.

Som erfaren Cloud Architect arbejder Jesper i spændingsfeltet mellem forretning, sikkerhed og it, hvor kommunikation på flere forskellige interessentniveauer er en del af konsulentjobbet. Jesper Krogh har flere gange været brugt af Microsoft som taler blandt andet inden for Office 365 og Active Directory Services.

Steen Bogø er seniorkonsulent hos Globeteam og arbejder med Microsoft og Symantec infrastruktur med særligt fokus på management systemer, OS Deployment, software deployment, Patch Management og generel infrastruktur. Steen har de sidste år arbejdet med og interesseret sig for sikkerhed inden for infrastruktur.

Steen har arbejdet som infrastrukturkonsulent i over 20 år og har stor erfaring fra offentlige og mange internationale virksomheder inden for produktion, medicinalindustrien samt offentlige instanser. Derudover har Steen været underviser i 10 år i både Microsoft og Symantec og har derfor en evne til at formidle tekniske løsninger på en forståelig måde.

Jesper Hanno Hansen er sikkerhedskonsulent hos Globeteam. Jesper har de sidste 10 år arbejdet med at sikre komplekse miljøer hos nogle at de mest sikkerhedsorienterede virksomheder i Danmark og udlandet. Han arbejder for tiden særligt med at løfte infrastrukturen hos en række kunder, så de kan få topkarakter hos diverse hackerfirmaer.

Jesper er Systems Security Certified Practitioner med speciale indenfor “blue team”, der arbejder med at holde hackerne ude og har forståelse for alle komponenter i infrastrukturen fra firewall til servere og klienter. Med teknologier som Kryptering med IPSec, Segmentering af Active Directory, autentifikation med Smart card m.m. har Jesper overblikket til at komme hele vejen med det sikkerhedsniveau, der er målet for virksomhed.

Praktisk info

Deltagerbetaling
Der er deltagerbetaling på modulet. Modulet koster 1495,- inkl. forplejning. Prisen er eksklusiv moms.

Adgangskrav og tilmelding

Kurserne udløser ikke ECTS-point og knytter sig ikke til IT-Universitetets øvrige uddannelser. Der er derfor heller ingen adgangskrav til kurser under ITU Professional Courses.

Du tilmelder dig modulet her. Når vi har modtaget din tilmelding, sender vi en kvittering. Du kan tilmelde dig helt frem til kursusstart.

Detaljer
Kurset foregår på dansk. Der er ingen eksamen, men alle deltagere vil få et kursusbevis, når kurset er gennemført.

Begrænset antal pladser
Da der er et begrænset antal pladser på kurset, vil pladserne blive fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Modulet er en del af IT-Universitets CSSME-projekt, der laves i samarbejde med Langkjaer Cyber Defence og Globeteam. Det er det andet af fire moduler i kursusforløbet It-sikkerhed i praksis for virksomheder. Udover forløbet It-sikkerhed i praksis udbydes også kursusforløbet Introduktion til it-sikkerhed for virksomheder.

Projektet er støttet af Industriens fond og skal give medarbejdere med og uden it-ekspertise i små eller mellemstore virksomheder værktøjerne til at sikre virksomheden mod cyberangreb. Læs mere om projektet her.

Læs mere