Evidensbaseret ledelse

Om kurset

De studerende bliver i stand til at udarbejde og vurdere evidensbaserede beslutningsgrundlag herunder hvilke metoder, der er mest velegnede i forhold til det ønskede beslutningsgrundlag samt forståelse for beslutningsgrundlagets tyngde.

Kurset giver desuden de nødvendige forudsætninger for at skrive akademiske opgaver baseret på et velfunderet metodegrundlag. 

Det første seminar introducerer evidensbaseret beslutningstagning og grundlæggende data-indsamling og -analyse. Første seminar omhandler desuden kvalitative dataindsamlings- og analysemetoder. Kvantitative og statistiske metoder arbejdes der med på andet seminar, hvor vi får en håndgribelig fornemmelse for arbejdet med analyse af digitale data. På andet seminar arbejdes der også med præsentation af analyseresultater som grundlag for ledelsesbeslutninger.

Mere specifikt introduceres den studerende til en forståelse af evidens, data og viden. Dertil arbejdes med formulering af forskningsspørgsmål og sammenhæng til undersøgelsesmetode. Kvalitative undersøgelsesmetoder såsom organisationsanalyser, brug af etnografisk metode og interview og fokusgrupper introduceres. Kvalitative og kvantitative digitale metoder til indhentning af data. Statistik og datavisualisering. Evaluering samt perspektiver på evidensbaseret ledelse.


Efter kurset vil den studerende være i stand til at:

  • Identificere og afgrænse et IT-forretningsmæssigt problem, der kan belyses gennem analyse.
  • Udvælge og begrunde valg af datakilder i henhold til både metodiske overvejelser omkring validitet og reliabilitet, samt forretningsmæssige hensyn.
  • Selektere og begrunde valg af analysemetoder eller en kombination af disse i relation til metodiske og forretningsmæssige overvejelser.
  • Demonstrere basale færdigheder i kvalitativ og kvantitativ dataanalyse.
  • Prioritere og præsentere analyseresultater på en overbevisende måde, hvor forretningsmæssige pointer underbygges af veldokumenteret analyse.
  • Reflektere over analysens styrker og svagheder i forhold til besvarelse af analysespørgsmål og /eller hypoteser i relation til validitets- og reliabilitetskriterier, samt relatere disse til forretningsmæssige implikationer for anvendelse af analysen.

 

Læs mere om kurset, lektionsplan, litteratur m.m. på siden her.

 

Underviser: Christopher Gad

CV

  • Lektor ved IT-Universitetet
  • Videnskabelig assistent ved Aarhus Universitetet 
  • Ekstern lektor ved Aarhus Universitetet 

Kontakt Christopher Gad på chga@itu.dk.

Christopher Gad er lektor i forskingsgruppen Technologies of Practice ved Institut for Business IT.

Han har primært undervist i organisationsteori og forandringsledelse. Han har gennem 15 år forsket i digitaliseringens konskevensker for mennesker, organisation og samfund, senest med fokus på, hvordan forskellige forståelser af tillid præger henholdsvis datalogien og samfundsvidenskaberne og gør sig gældende ift digitalisering.
 

Læs mere om Christopher Gads baggrund, forskning og udgivelser her.

Underviser: Jonathan Wareham

CV

  • Professor ved Institut for Business IT, IT-Universitetet i København
  • Professor i informationsvidenskab ved ESADE Business School
  • Professor ved Georgia State University
  • Ph.d. i Management Information Systems fra CBS
  • Seniorredaktør for MIS Quarterly
  • Direktør for ESADE Institut – Innovation and Knowledge

Jonathan Wareham er professor ved Institut for Business IT på IT-Universitet samt professor ved ESADE Business & Law Schools, Ramon Llull University.

Hans forskning er blevet offentliggjort/er på vej til at blive offentliggjort i tidsskrifter som MIS Quarterly, Organization Science, Decision Sciences, Decision Support Systems, IEEE Transactions, Journal of the American Society for Information Science and Technology m.fl.

Wareham har også været seniorredaktør for MIS Quarterly og bestrider samtidigt også redaktionelle stillinger hos Information Systems Research, Journal of Information Technology, Journal of the Association for Information Systems, Information, Organization og Journal of Strategic Information Systems. 
 
Ydermere har Wareham bestridt direktørposten for ESADE Institute for Innovation and Knowledge Management samt været medlem af rådgivende bestyrelser for en række akademiske institutioner, NGO'er og sociale iværksættere.   

Læs mere om Jonathan Warehams baggrund, forskning og udgivelser her.

Underviser: Steffen Löfvall

CV

  • Ekstern lektor ved IT-Universitetet i København og CBS
  • Erhvervs-Ph.d. fra CBS & SDU
  • Cand. Merc. SOL fra CBS
  • Adjunktpædagogikum fra CBS
  • Fagansvarlig adjunktsupervisor, IT-Universitetet

Steffen Löfvall er ph.d., direktør og ekstern lektor på IT-Universitetet og CBS.

Han arbejder til dagligt med strategi- og organisationsudvikling i offentlige organisationer og private virksomheder i konsulentfirmaet cph:learning.

Steffen underviser i strategisk ledelse på bl.a. uddannelserne Master of Public Governance og HD og er desuden en ofte anvendt foredragsholder.

Læs mere om Steffen Löfvalls baggrund, forskningsaktiviteter og erhvervssamarbejder her.


Underviser: Vasiliki Baka

CV

  • Lektor ved Institut for Business IT, IT-Universitetet i København
  • Medlem af forskningsgruppen REFLACT
  • Forelæser i eBusiness ved Alphine College 
  • Co-Founder og forskningspecialist ved YouTect Ltd 
  • Ph.d. i Informations Systems fra London School of Economics and Political Science

Vasiliki Baka er lektor ved Institut for Business IT på IT-Universitetet og tilknyttet forskningsgruppen REFLACT.

Vasiliki Baka har tidligere været ansat som lektor i eBusiness ved Alpine College. I 2012 afsluttede hun sin Ph.d. ved London School of Economics and Political Science, omhandlende udviklingen af sociale medier, herunder sociale mediers påvirkning af opfattelsen og opbygningen af organisatoriske omdømmer. 

Hun har desuden været co-Founder og forskningsspecialist ved YouTect Ltd.

Læs mere om Vasiliki Bakas baggrund, forskning og udgivelser her.

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp til at sammensætte et efteruddannelsesforløb, der passer til dine særlige ønsker og behov. Du kan også få indblik i de forskellige uddannelsers faglige indhold og regler på området.

ITU Efteruddannelse
Rued Langgaards Vej 7
DK-2300 København S

Tlf: +45 7218 5450

Email: efteruddannelse@itu.dk