Business IT
Datalogi
Digital Design
Søg i videnskabeligt ansatte og publikationer.
Forskningscenter for Offentlig IT
Center for Computer Games Research
Center for Information Security and Trust
Ny rapport: Cybersikkerhed er underprioriteret i danske virksomheder
Danske virksomheder ser cybersikkerhed som vigtigt, men prioriterer området lavt, viser en ny rapport udarbejdet af forskere fra IT-Universitetet og Syddansk Universitet. En del af forklaringen er, at topledere har for lidt viden om cybertruslen, mener forskerne bag rapporten.
IT-Universitetets blockchain-professor får topplaceringer på to internationale ranglister
Ifølge to internationale ranglister er professor på IT-Universitetet, Roman Beck, blandt de mest betydningsfulde akademikere inden for sit felt.
På hjemmekontoret er du din egen it-medarbejder – og det stresser
Coronakrisen har bundet os til vores computere i endnu højere grad end tidligere. Det bør være en anledning til at tale åbent om, hvordan teknologien kan være en stressfaktor, mener Raluca Stana, som forsker i technostress på IT-Universitetet.
Studie: Kvindelige forskere er lige så produktive som mænd – men har kortere karrierer
Et omfattende studie af 1,5 millioner forskeres karrierer viser, at kvinder og mænd i gennemsnit producerer lige mange videnskabelige artikler årligt, men at kvinderne forlader forskerkarrieren tidligere. ITU-forsker Roberta Sinatra, som er medforfatter til studiet, mener at beslutningstagere bør kigge nærmere på årsagerne til, at kvinderne forlader den akademiske verden.
IT-Universitetet bliver en vigtig del af nyt nationalt forskningscenter for digitale teknologier
Innovationsfonden har bevilliget 100 mio. kr. til et nationalt forskningscenter for digitale teknologier. Centerets konsortium består af syv danske universiteter, deriblandt IT-Universitetet, samt Alexandra Instituttet.
Unge ITU-forskere har stor succes med Sapere Aude-bevillinger
Selvom IT-Universitetets datalogi-forskere kun fylder 0,4 procent i det samlede danske universitetslandskab, har de fået mere end 8 procent af årets Sapere Aude-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond.
Coronakrisen har fået ledere til at slippe tøjlerne og finde empatien frem
Da coronaen ramte og medarbejderne blev sendt hjem, måtte lederne slippe kontroltrangen og i stedet fokusere på den enkeltes unikke situation, siger Louise Harder Fischer, som forsker i ledelse og digital transformation på ITU. Her er første artikel i en ny serie, hvor forskere fra ITU sætter ord på coronaens aftryk på den digitale omstilling.
Nyt center på IT-Universitetet skal give flere unge nøglen til digitale fagområder
Mange mennesker bliver skræmte bare ved tanken om at lære om it, fx et programmeringssprog. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. Deltag i åbningen af IT-Universitetets nye Center for Computing Education Research torsdag 5. november og få mere at vide om, hvordan vi sikrer, at dørene til it-fagene bliver åbnet for flere.
IT-Universitetet står i spidsen for ny europæisk ekspertuddannelse i undervandsrobotter
Professor på IT-Universitetet, Andrzej Wasowski, skal i de næste fire år lede en uddannelse i undervandsrobotter, så de fx kan bruges til forureningsbekæmpelse. Forskeruddannelsen bliver sat i søen med en EU-bevilling på 30 mio. kr.
To ITU-forskere vinder Herbert Gottweis-prisen
ITU forskerne Morten Hjelholt og Jannick Schou er blevet tildelt den internationale Herbert Gottweis-pris for en kritisk analyse af danske digitaliseringsstrategier.
Deltag i den officielle åbning af Center for Digital Velfærd
Torsdag d. 8. oktober åbner Center for Digital Velfærd (CDV) ved IT-Universitetet. Du kan få mere at vide om, hvorfor det er vigtigt at diskutere velfærd i den digitale tidsalder ved deltage i centerets officielle åbning online.
Oxford Universitets Bent Flyvbjerg og ITU etablerer nyt samarbejde om forskning i IT-projekter
Oxford universitetets forskningsgruppe i Major Programme Management under ledelse af Bent Flyvbjerg indleder samarbejde med Forskningscenter for Offentlig IT ved ITU. Samarbejdet skal blandt andet forske i IT-projekters performance.
ITU-forsker i prestigefyldt tidsskrift: Spilteknologi kan forbedre fremtidens robotter
ITU-professor Sebastian er medskribent på en artikel i tidsskriftet Nature Machine Intelligence. Artiklen viser, at man kan skabe bedre robotter ved at træne dem med teknologi, som oprindeligt er udviklet til videospil.
Forsvarsministeriet finansierer to projekter på IT-Universitetet
Den nationale it-sikkerhedsmyndighed under Forsvarsministeriet, Center for Cybersikkerhed, har finansieret to nye projekter på ITU's Center for Information Security and Trust (CISAT). Begge projekter understøtter den nationale ambition om at hæve it-sikkerhedsniveauet i private og offentlige virksomheder.
Nyt studie: SOME-brugerne udgør ikke et effektivt værn mod fake news
Forsvaret mod fake news er i høj grad afhængigt af, at brugerne på de sociale medier angiver suspekte historier, men er brugerne egentlig egnede til det? Nej, konkluderer forskerne bag et nyt studie.
Ny podcast om det offentliges brug af big data
Forskningsprojektet Data as Relation har lanceret en podcastserie, som går i kødet på det offentliges brug af big data. Over fem afsnit går forskerne i dybden med emner som overvågning, GDPR, big data i medieverdenen og tech-verdenens forestillinger om fremtiden.
ITU-projekt udvides efter succes med at bruge teknologi i sundhedsplejen i Bangladesh' flygtningelejre
Novo Nordisk Fonden finansierer endnu et forskningssamarbejde mellem IT-Universitetet og organisationen Friendship. Sammen vil de to projektpartnere udvide udviklingen af teknologier, som skal forbedre sundhedsplejen i Rohingya-flygtningelejrene i Bangladesh.
ITU-forskere modtager bevillinger paa over 13 millioner kroner
Det Frie Forskningsråd (DFF) og Innovationsfond Danmark giver samlet 13,1 millioner kroner til fire forskningsprojekter på IT-Universitetet.
Prestigefuld international hæder til professor fra IT-Universitetet
Professor Philippe Bonnet tildelt SIGMOD Contributions Award for sin databaseforskning.
ITU-professor bidrager til nyt dansk online-leksikon med troværdig information
Professor Thore Husfeldt repræsenterer IT-Universitetets bidrag til det ny storstillede online-leksikon, lex.dk , som åbnes af Kulturministeren.
Maskinlæring kan forudsige effekten af genmutationer
Grundlæggende handler maskinlæring om at udvikle algorimer, så en computer kan lære at løse problemer ud fra eksempler, siger lektor Jes Frellsen, hvis forskning bl.a. viser, at maskinlæring kan bruges til at forudsige effekten af genmutationer.
Digitaliseringen forandrer forholdet mellem staten, virksomhederne og borgerne
Danmark er ved at få en central rolle, når det kommer til distribution af data. Postdoc James Maguire undersøger, hvad det egentlig betyder, at Apple, facebook og Google bygger datacentre på dansk grund.
Kan vi udvikle software på en billigere, bedre og hurtigere måde?
Mange virksomheder vil kunne lave billigere og bedre softwareprodukter, som tager kortere tid at producere, hvis de gør udviklingsprocessen mere smidig. Lektor Maria Paasivaara undersøger, hvordan man fremtidssikrer den globale softwareudvikling. Derved udfordrer hun den traditionelle virksomhedsstruktur.
Når digital dannelse er en rejse til Silicon Valley
Debatten om, hvordan folkeskolen bedst klæder eleverne på til en digital fremtid har rullet frem og tilbage lige siden de første computere gjorde indtog i undervisningen i starten af 1970’erne. I sit ph.d.-projekt undersøger Sofie Stenbøg, hvordan politikere, forskere, brancheorganisationer og andre aktører kæmper om retten til at sætte dagsordenen for den digitale undervisning.
Talebeskeder hjælper bønder i Bangladesh
It-teknologier kan være med til at skabe bæredygtig udvikling, men man er nødt til også at evaluere initiativerne, hvis de skal have en vedvarende effekt, fortæller lektor Lars Rune Christensen, som er i gang med at udvikle en evalueringsramme på baggrund af casestudier i blandt andet Bangladesh
It-sikkerhed er en vigtig del af den demokratiske proces
Mange lande digitaliserer valgprocessen. Lektor Carsten Schürmann undersøger, hvordan det kan gøres uden at sætte vælgernes tillid på spil.
Fremtidens robotter er bløde og blæksprutteagtige
Bløde robotter af materialer som silikone har potentiale til at ændre, hvad vi bruger robotter til, og udfordrer vores syn på, hvad en robot kan være, fortæller ph.d.-studerende Jonas Jørgensen, som trækker på sin baggrund som både fysiker og kunsthistoriker i sine eksperimententer med teknologien.
Hvordan designer man et sundhedssystem, alle kan finde rundt i?
For mennesker, der rejser til et nyt land for at arbejde eller studere, kan det være en udfordring at lære det nye lands sundhedssystem at kende. Erik Grönvall undersøger, hvordan teknologien måske kan være med til at gøre vejen ind i det offentlige system mere enkel, for nye såvel som gamle borgere.
Computerspil kan også være kunst
Ligesom film, litteratur og teater, er computerspil er vigtige kulturprodukter, som vi kan bruge til at forstå vores kulturarv, siger Hans-Joachim Backe. Hans forskning drejer sig om at finde ud af, præcis hvordan digitale spil kommunikerer – og nogle gange tvinger os til at reflektere over vores egne handlinger.
Idékonkurrencer sætter skub i innovationen på arbejdspladsen
Idé- og casekonkurrencer er populære værktøjer til at skabe innovation i store virksomheder. Men det kræver omtanke og et blik for menneskelige dynamikker at få gevinster ud af dem, fortæller Hanne Westh Nicolajsen, som blandt andet har lavet casestudier hos Rambøll.
Spilstrategier gør it-systemer mere robuste
Troels Bjerre Lund er teoretisk datalog og specialist i udvikle algoritmer, der med inspiration fra økonomisk teori gør digitale systemer mere robuste overfor strategiske brugere.
Hvad sker der, når software bliver gammel?
Efterhånden som den første generation af programmører når pensionsalderen og it-systemer bliver ældre, er det en voksende udfordring at vedligeholde gammel software. Adjunkt Marisa Cohn forsker i de såkaldte legacy-systemer med etnografiske briller.
Regelbaserede modeller gør it-systemer mere fleksible
Søren Debois udvikler matematiske modeller, der sætter it-systemer i stand til at tage højde for de hastigt skiftende procedurer i moderne virksomheder.
Hvad kan man med Big Data?
Kunstig intelligens - muligheder og trusler
Digitalisering - Hvordan påvirker teknologien os?
Blockchain - en revolutionerende teknologi
Computerspil - ikke kun for sjov
It-sikkerhed - har du styr på dine data?
Denne side er udskrevet fra http://212.97.130.100/