Business IT
Datalogi
Digital Design
Søg i videnskabeligt ansatte og publikationer.
Forskningscenter for Offentlig IT
Center for Computer Games Research
Center for Information Security and Trust
Nyt forskningsprojekt: Digitaliseringen skal gøres til borgernes projekt
Manglen på brugerdeltagelse i digitaliseringen af de nordiske lande gør vejen til en succesfuld digital omstilling længere. Det nyopstartede forskningsprojekt CAPE skal øge den folkelige deltagelse i udviklingen af digitale velfærdsløsninger.
Ny podcastserie sætter den digitale velfærd til debat
I podcast-serien ’Digital Velfærd – Hvad er det?’ stiller Center for Digital Velfærd skarpt på, hvordan digitaliseringen har ændret præmisserne for vores velfærd. Seriens syv episoder er lavet i samarbejde med journalisten Anders Kjærulff.
IT-Universitetet bliver en del af nyt pionercenter
Sammen med fire andre danske universiteter skal IT-Universitetet være med til at opbygge pionercenter for forskning i kunstig intelligens. Med en bevilling på 350 millioner kroner i ryggen, skal centret bedrive verdensklasse forskning med fokus på samfundsudfordringer, mennesker, design og etik.
Offentlig digitalisering: Behovet for it-hjælp skal undersøges i nyt projekt
Digitaliseringen har medført, at vi selv skal varetage flere opgaver i kontakten med offentlige institutioner og myndigheder. Det er ikke lige let for alle, og mange har brug for hjælp. Men hvor får de den fra? Et nyt forskningsprojekt på IT-Universitetets Center for Digital Velfærd, skal kortlægge en uformelle hjælpekultur.
Portræt af nyudnævnt professor: Brobygger i klimaets tjeneste
Steffen Dalsgaard er tiltrådt som professor på Institut for Business IT på IT-Universitetet. En af hans ambitioner er at skabe og udbrede viden om, hvordan teknologiske klimatiltag virker.
IT-Universitetet i spidsen for forskningsprojekt om politiets brug af digitale teknologier
Politiets brug af big data, ansigtsgenkendelse, overvågning og andre datadrevne værktøjer skal undersøges i det nye tre-årige forskningsprojekt, CUPP. Projektet er et samarbejde med fire europæiske universiteter, et forskningscenter og de it-professionelles fagforening, PROSA.
ITU-forsker vil udvikle metode til at sikre, at vores private data ikke bliver misbrugt
Hvis private oplysninger virkelig er private, kan det være en udfordring at opdage misbrug, datalæk og kriminelle aktiviteter. Danmarks Frie Forskningsfond har tildelt lektor ved IT-Universitetet, Bernardo David, en Sapere Aude-bevilling, så han kan finde ud af, hvordan man sikrer, at vores følsomme oplysninger ikke bliver misbrugt.
IT-Universitetet henter to internationale forskerprofiler med startpakke fra Novo Nordisk Fonden
To internationale og særdeles kompetente forskere har valgt at rykke teltpælene op for at forske på IT-Universitetet. Det sker ved hjælp af Novo Nordisk Fonden nye Start Package-program.
Roberta Sinatra bliver tildelt Villum-bevilling til kampen mod diskriminerende algoritmer
De algoritmer, som bruges til rangordne forskere på baggrund af deres videnskabelige udgivelser og citeringer, er langt fra retvisende. Villum Fonden har tildelt lektor på IT-Universitetet, Roberta Sinatra, en Young Investigators-bevilling, som hun skal bruge til skabe grundlag for en mere fair rangering.
ITU-forsker får to bevillinger til at udvikle bæredygtig software
Lektor ved IT-Universitetet i København, Pinar Tözün, er blevet tildelt to bevillinger, som hun skal bruge til forske i bæredygtig, teknologisk vækst.
Ny rapport: Cybersikkerhed er underprioriteret i danske virksomheder
Danske virksomheder ser cybersikkerhed som vigtigt, men prioriterer området lavt, viser en ny rapport udarbejdet af forskere fra IT-Universitetet og Syddansk Universitet. En del af forklaringen er, at topledere har for lidt viden om cybertruslen, mener forskerne bag rapporten.
IT-Universitetets blockchain-professor får topplaceringer på to internationale ranglister
Ifølge to internationale ranglister er professor på IT-Universitetet, Roman Beck, blandt de mest betydningsfulde akademikere inden for sit felt.
På hjemmekontoret er du din egen it-medarbejder – og det stresser
Coronakrisen har bundet os til vores computere i endnu højere grad end tidligere. Det bør være en anledning til at tale åbent om, hvordan teknologien kan være en stressfaktor, mener Raluca Stana, som forsker i technostress på IT-Universitetet.
Studie: Kvindelige forskere er lige så produktive som mænd – men har kortere karrierer
Et omfattende studie af 1,5 millioner forskeres karrierer viser, at kvinder og mænd i gennemsnit producerer lige mange videnskabelige artikler årligt, men at kvinderne forlader forskerkarrieren tidligere. ITU-forsker Roberta Sinatra, som er medforfatter til studiet, mener at beslutningstagere bør kigge nærmere på årsagerne til, at kvinderne forlader den akademiske verden.
IT-Universitetet bliver en vigtig del af nyt nationalt forskningscenter for digitale teknologier
Innovationsfonden har bevilliget 100 mio. kr. til et nationalt forskningscenter for digitale teknologier. Centerets konsortium består af syv danske universiteter, deriblandt IT-Universitetet, samt Alexandra Instituttet.
Unge ITU-forskere har stor succes med Sapere Aude-bevillinger
Selvom IT-Universitetets datalogi-forskere kun fylder 0,4 procent i det samlede danske universitetslandskab, har de fået mere end 8 procent af årets Sapere Aude-bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond.
Coronakrisen har fået ledere til at slippe tøjlerne og finde empatien frem
Da coronaen ramte og medarbejderne blev sendt hjem, måtte lederne slippe kontroltrangen og i stedet fokusere på den enkeltes unikke situation, siger Louise Harder Fischer, som forsker i ledelse og digital transformation på ITU. Her er første artikel i en ny serie, hvor forskere fra ITU sætter ord på coronaens aftryk på den digitale omstilling.
Nyt center på IT-Universitetet skal give flere unge nøglen til digitale fagområder
Mange mennesker bliver skræmte bare ved tanken om at lære om it, fx et programmeringssprog. Men sådan behøver det faktisk ikke at være. Deltag i åbningen af IT-Universitetets nye Center for Computing Education Research torsdag 5. november og få mere at vide om, hvordan vi sikrer, at dørene til it-fagene bliver åbnet for flere.
IT-Universitetet står i spidsen for ny europæisk ekspertuddannelse i undervandsrobotter
Professor på IT-Universitetet, Andrzej Wasowski, skal i de næste fire år lede en uddannelse i undervandsrobotter, så de fx kan bruges til forureningsbekæmpelse. Forskeruddannelsen bliver sat i søen med en EU-bevilling på 30 mio. kr.
To ITU-forskere vinder Herbert Gottweis-prisen
ITU forskerne Morten Hjelholt og Jannick Schou er blevet tildelt den internationale Herbert Gottweis-pris for en kritisk analyse af danske digitaliseringsstrategier.
Hvad kan man med Big Data?
Kunstig intelligens - muligheder og trusler
Digitalisering - Hvordan påvirker teknologien os?
Blockchain - en revolutionerende teknologi
Computerspil - ikke kun for sjov
It-sikkerhed - har du styr på dine data?
Denne side er udskrevet fra http://itu.dedicated.cohaesio.net/