Kunstig intelligens: På vej mod apokalypsen?

Er computere på vej til at blive klogere end os mennesker? Og er der en reel fare for, at de vil udslette os? Kom til Forskningens Døgn på ITU og bliv klogere på, hvad der er op og ned i debatten om kunstig intelligens.

Vi kender alle science fiction-historierne, hvor computere bliver intelligente og beslutter sig for at udrydde menneskeheden. Men hvor realistisk er det scenarie egentlig?

I teknologikredse taler man om singulariteten som det tidspunkt, hvor computerens intelligens overhaler menneskets fatteevne – med dystre konsekvenser til følge. Folk som Stephen Hawking, Elon Musk og Bill Gates advarer om, at teknologien risikerer at løbe løbsk, og opfordrer til varsomhed.

Men hvor tæt er vi på, at det sker – og er det overhovedet teknisk muligt? Hvor langt er udviklingen inden for kunstig intelligens i dag, og hvilke fordele og ulemper tilbyder den på kort og lang sigt?

Bør vi tøjle udviklingen for at undgå fjendtlige, superintelligente computere i fremtiden, eller skygger skrækscenarierne i virkeligheden bare for mere konkrete problemer i nutiden?

Vi luger ud i myterne og tager den eksistentielle teknologidebat, når vi inviterer til Forskningens Døgn 2019 på IT-Universitetet.

Til arrangementet kan du møde to forskere med vidt forskellige synspunkter på spørgsmålet om kunstig intelligens:

  • Thore Husfeldt, lektor på IT-Universitetet i København og ekspert i algoritmer.
  • Olle Häggström, professor i matematisk statistik ved Chalmers University of Technology og medlem af The Royal Swedish Academy of Sciences.

Moderator: Christiane Vejlø

OBS: Arrangementet foregår på engelsk. Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via Eventbrite.

Tilmeld dig her.

 
Om Thore Husfeldt

Thore Husfeldt er forsker i teoretisk datalogi på IT-Universitetet i København og professor ved Universitetet i Lund. Hans forskning fokuserer på grundlæggende algoritmer. Ud over sin forskning er han en flittig samfundsdebattør og formidler af emner, der befinder sig i grænselandet mellem datalogi og samfund, blandt andet via podcasten Cast IT.Om Olle Häggström

Olle Häggström er professor i matematisk statistik ved Chalmers Tekniske Universitet i Gøteborg, forsker ved Institute for Future Studies i Stockholm og medlem af Royal Swedish Academy of Sciences. Hans fremmeste forskningsresultater er inden for sandsynlighedsteori, men han har i de senere år i stigende grad fokuseret på studier i eksistentiel risiko. Han er en energisk populærvidenskabelig formidler og forfatter til fire bøger, senest Here Be Dragons: Science, Technology and the Future of Humanity (Oxford University Press, 2016).

Event description in English.