Jørgen Staunstrup bliver adjungeret professor på IT-Universitetet

ITU har udnævnt Jørgen Staunstrup, tidligere prorektor og nuværende leder af ITU Professional Courses, til adjungeret professor ved Institut for Datalogi.

Institut for DatalogiOm ITUJørgen Staunstrup

Universitetets tre institutledere indstillede Jørgen Staunstrup til udnævnelsen, som blev offentliggjort i forbindelse med ITU’s årsfest fredag den 29. september 2017.

Som adjungeret professor skal Jørgen Staunstrup være med til at profilere universitetets tekniske it-uddannelser og forskning. Han skal desuden hjælpe med at promovere it-uddannelse i Danmark og bidrage med at tiltrække mange flere velkvalificerede studerende til ITU. Desuden vil Jørgen Staunstrup med sit store faglige og politiske netværk bidrage til at udbygge ITU’s eksterne relationer.

”Det er særdeles glædeligt, at Jørgens dybe faglige kompetence og brede interesse i at fremme IT nu kommer IT-Universitetet og mere generelt samfundet til gode gennem hans udnævnelse. Jeg er stolt over, at han bliver tilknyttet os som adjungeret professor,” siger Peter Sestoft, institutleder på Institut for Datalogi.

Jørgen Staunstrup var fra 2006-2015 prorektor på ITU. I dag er han leder af ITU’s udbud af korte kurser i regi af ITU Professional Courses, og underviser desuden som ekstern lektor i appudvikling. Derudover er Jørgen Staunstrup ansvarlig for et nyt efteruddannelsesforløb i informatik for gymnasielærere. Netop indsatser i gymnasieskolen vil være et fokusområde, når Jørgen Staunstrup træder ind i sin nye rolle.

”Vi har en forpligtelse til at dele den viden, der udvikles på universitetet, også i andre niveauer af uddannelsessystemet. Det har ikke tidligere haft høj prioritet, fordi der har været mange andre opgaver at løse i de første mange år af ITU’s historie, men jeg er rigtig glad for, at der nu er mulighed for at løse den del af vores samfundsopgave, for det er vigtigt,” siger Jørgen Staunstrup.

Mere information

Jørgen Staunstrup, adjungeret professor, email jst@itu.dk

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk