Video: Har du styr på persondataforordningen?

Fredag den 15. september 2017 inviterede IT-Universitetet til OpenITU om persondataforordningen. Gik du glip af det, kan se du hele arrangementet i optagelsen ovenfor.

EventsInstitut for Datalogiit-sikkerhedprivacyThomas Hildebrandt

I maj 2018 træder EU’s nye persondataforordning i kraft. Formålet er at sikre EU-borgernes personlige oplysninger og give borgerne bedre kontrol over deres data, men også at gøre det nemmere for europæiske virksomheder og institutioner at samarbejde på tværs af landegrænser.

Til OpenITU-arrangementet gennemgik to eksperter de nye regler og kravet om privacy by design. Anders Høeg Nissen, techjournalist og tidligere vært på P1’s Harddisken, var moderator.

Se videooptagelsen fra arrangementet ovenfor. (Bemærk, at lyden desværre ikke virker fra ca. 7:00-9:40).

Oplæg:

”Persondataforordningen: Et overblik” ved Henning Mortensen

Henning Mortensen har i mange år været aktiv i den danske debat om informationssikkerhed og beskyttelse af personoplysninger. Han har gennem årene skrevet en del vejledninger på begge områder, som er blevet flittigt anvendt af danske virksomheder. Henning er udover at være it-sikkerhedschef også formand for Rådet for Digital Sikkerhed. Endelig underviser Henning på kurset Persondataforordningen under ITU Professional Courses. Download slides.

"Persondataforordningen og digitale forretningsprocesser" ved Thomas Hildebrandt

Thomas Hildebrandt er lektor ved ITU og leder af forskningsgruppen for Process intelligence, modellering og optimering. Han har igennem de seneste 10 år sammen med virksomheder forsket i agil digitalisering af forretningsprocesser med fokus på at kombinere fleksibilitet, effektivitet og compliance. Download slides.

Seminaret sluttede med en plenumdiskussion og spørgsmål fra publikum.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk