Forskningens Døgn 2018 skydes i gang på IT-Universitetet

Vær med til den officielle åbning af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn på IT-Universitetet torsdag den 19. april 2018 kl. 12.45-15. Temaet for åbningsarrangementet er hacking. Du kan blandt andet høre, hvordan Forsvarets Efterretningstjeneste forsvarer Danmark mod hackerangreb og møde en vaskeægte ’etisk hacker’.

Eventsit-sikkerhedcyberkriminalitet

De seneste år har historier om storslåede hackerangreb fyldt godt op i medierne. Men hvem er hackerne egentlig, hvad kan de, og hvilken trussel udgør de mod os som individer og samfund? Og findes der egentlig ’gode’ hackere?

Det kan man blive klogere på ved det officielle åbningsarrangement for Forskningens Døgn, som i år foregår på IT-Universitetet. Her interviewer moderator Nikolaj Sonne på scenen tre eksperter i it-sikkerhed:

  • Søren Debois, lektor på IT-Universitetet med speciale i it-sikkerhed
  • Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeneste
  • Lone Juul Dransfeldt Christensen, certificeret etisk hacker hos PwC

Desuden deltager uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, ligesom en gæst fra Kongehuset forventes at være med på dagen.

Efter talerne kan publikum udforske Hackerzonen, hvor forskere og studerende fra IT-Universitetet præsenterer en række aktiviteter. Prøv blandt andet at hacke en amerikansk valgmaskine, mærk hvordan datalæk føles på kroppen, og se om du kan hacke kodeordet til den mystiske røde kuffert. 

Forskningens Døgn er Uddannelses- og Forskningsministeriets videnskabsfestival, som i år foregår den 20.-26. april. Læs mere og se programmet på forsk.dk.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk