Fra ITU til direktørstol på tre år

Camilla Gad Krogsgaard har gjort lynkarriere, efter hun fik sit kandidatgrad fra Digital Innovation & Management i sommeren 2015. I dag står hun i spidsen for en international it-virksomhed – og hun har sat sig i direktørstolen for at blive der.

UddannelseInstitut for Business ITledelsekarriere

”Det har været overvældende – på den fede måde,” siger Camilla Gad Krogsgaard.

I marts satte hun sig i direktørstolen i den danske del af it-virksomheden ALSO, ikke engang tre år efter hun stod med eksamensbeviset fra IT-Universitetet i hånden.

Hun har altid vidst, at hun ville arbejde med ledelse, og rollen falder hende naturligt. Missionen er nu at udfordre status quo i ALSO, som sælger it-udstyr og -infrastruktur til forhandlere og virksomheder. Det er et stadig mere komplekst marked, som kræver omstillingsparathed og en finger på pulsen med nye teknologier som Internet of Things, kunstig intelligens og 3D print.

”Jeg har et mål om at skabe en værdiskabende og performancedrevet udviklingskultur, hvor kreativitet og innovation er højere på agendaen,” siger Camilla Gad Krogsgaard, som er allerede godt i gang med at ruske op i gamle vaner – lige fra virksomhedens mødekultur og services til farven på væggene.

Camilla Gad Krogsgaard brænder for at føre idéer ud i livet og skabe rum for nytænkning, og hendes ledelsesstil er hands-on. Hun vil gerne være tæt på sine medarbejdere og står derfor selv for workshops med for eksempel marketingteamet.

”Det driver mig, at jeg med de ideer, jeg kommer med, skaber nogle rammer og værktøjer for alle dem, der arbejder med mig. De må gerne må få en ”aha”-følelse, fordi jeg stiller spørgsmål, de ikke er vant til. Min fornemmeste opgave er at skabe fundamentet for, at de skal lykkes og få succes,” siger hun.

Hurtigt til tops

Turen op ad karrierestigen er gået stærkt, men for Camilla Gad Krogsgaard er direktørjobbet resultatet af en naturlig udvikling. Lige efter studiet grundlagde hun sin egen it-konsulentvirksomhed, som blev solgt efter knap et år. Derefter fortsatte hun som partner, indtil hun måtte sande, at der ikke længere var plads til at forfølge hendes egne ideer. 

Næste job var i Universal Robots, som hun havde skrevet sit speciale i samarbejde med. Hun fik ansvar for at udvikle virksomhedens app-store.

”Hos Universal Robots fandt jeg i høj grad ud af, at jeg var dygtig til strategi, og jeg fik nogle fede rammer og udfordringer af min daværende chef – han gav mig forholdsvis frie tøjler, og jeg udviklede mig i eksponentiel fart med opgaven,” fortæller Camilla Gad Krogsgaard.

Ledelsesdrømmen kunne hun dog ikke forfølge her. Derfor var svaret ’ja tak’, da ALSOs daværende direktør via LinkedIn tilbød et job som ansvarlig for virksomhedens cloud-afdeling – hendes første job med ledelsesansvar.

Efter bare 8 måneder i den stilling blev hun igen prikket på skulderen, denne gang med en opfordring fra ALSOs øverste chef om at indtage topposten for den danske afdeling med over 300 ansatte.

Som ung leder er hun ikke bleg for at indrømme, at hun ikke ved alt.

»

Jeg tror på, at god ledelse, som folk motiveres af, er at kende sine styrker og svagheder. Jeg tør godt sige ’det ved jeg ikke, men det skal jeg finde ud af’.

Camilla Gad Krogsgaard
«
”Jeg er 32 år. Hvis jeg sad i denne her stol og sagde, at jeg havde alle svarene, ville jeg være arrogant. Jeg tror på, at god ledelse, som folk motiveres af, er at kende sine styrker og svagheder. Jeg tør godt sige ’det ved jeg ikke, men det skal jeg finde ud af’. Her viser jeg et eksempel på, at vi skal have en kultur, hvor vi konstant lærer, udvikler og er nysgerrige – en nulfejlskultur tror jeg ikke på,” siger hun

Fremtidsorienteret studievalg

Camilla Gad Krogsgaard bruger ordet ’fremtidsorienteret’, når hun skal beskrive sig selv. Hun har altid interesseret sig for it og kastede sig tidligt over alt fra at opbygge hjemmesider til at lave YouTube-videoer og SEO-optimering.

I hendes øjne er teknologien fremfor alt et værktøj, som giver mennesker uanede kreative muligheder. 

»

Teknologi får mennesker, kreativitet og kompetencer til at gå op i en højere enhed, og gør det muligt at realisere hvilken som helst idé. The sky is the limit.

Camilla Gad Krogsgaard
«
”Teknologi får mennesker, kreativitet og kompetencer til at gå op i en højere enhed, og gør det muligt at realisere hvilken som helst idé. The sky is the limit,” siger hun.

Nysgerrigheden på teknologi og lysten til at være to skridt foran var det, der i sin tid fik hende til at søge ind på Digital Innovation & Management ovenpå en bachelor i entrepreneurship og forretningsudvikling.

”Jeg voksede helt enormt meget i løbet af kandidaten. Jeg lærte, at jeg var strategisk stærk, kunne tænke ud af boksen og se de større sammenhænge. Alle brikkerne i puslespillet faldt bare på plads,” siger hun.

Værktøjskassen fra studiet kommer ofte i brug i direktørjobbet:

”Hvordan jeg sætter rammer for folk, hvordan jeg driver workshops, og hvordan jeg stiller spørgsmål – det er alt sammen med afsæt i min akademiske ballast. Jeg kunne ikke udføre det her job uden min uddannelse,” siger hun.

Camilla Gad Krogsgaard har en lang karriere foran sig, men hun føler, at hun har fundet sin rette hylde i ALSO.

”Jeg har sat mig i direktørstolen for at blive her, og mine ambitioner vil vokse, efterhånden som jeg lærer, udvikler og skubber væksten den rette vej i ALSO. Jeg har fundet en stol, jeg føler mig godt til rette i,” siger hun.


Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk