IT-Universitetets første rektor takkede af

Mads Tofte, som har spillet en central rolle i opbygningen af IT-Universitetet siden grundlæggelsen i 1999, blev hyldet for sin indsats af studerende, ansatte, erhvervsfolk og politikere ved en afskedsreception onsdag den 12. december.

Om ITUMads Tofte

Et fyldt atrium dannede rammen om afskedsreceptionen for IT-Universitetets første og til dato eneste rektor, Mads Tofte. Hundredevis af nuværende og tidligere studerende, ansatte og samarbejdspartnere fra erhvervslivet og fra embedsværket var mødt op for at tage afsked med manden, der i 1999 var med til at grundlægge det, der de første år hed IT-højskolen i København.

Lige siden har Mads Tofte været en stærk drivkraft bag IT-Universitetets vækst frem til i dag, hvor universitetet optager over 1000 fuldtids- og deltidsstuderende om året.

En monumental bedrift, som blandt andre bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn fremhævede i sin tale.

ITU's bestyrelsesformand, Maria Rørbye Rønn, overrakte bestyrelsens gave til Mads Tofte.

ITU's bestyrelsesformand, Maria Rørbye Rønn, overrækker bestyrelsens afskedsgave til Mads Tofte - et kunstværk. 

Der var også rosende ord fra Emma Arfelt, som holdt tale på vegne af de studerende. Hun fortalte blandt andet, at Mads Tofte er en rektor, der er i øjenhøjde med de studerende – både i den daglige dialog om uddannelse og studiemiljø, men også i mere afslappede rammer henover et slag beerpong i ITU’s fredagsbar, ScrollBar.

Emma Arfelt, studerende på kandidatuddannelsen i Datalogi holdt tale på vegne af ITU's studerende.

Emma Arfelt, studerende på kandidatuddannelsen i Datalogi, holder tale på vegne af ITU's studerende. 

Professor Kasper Støy takkede Mads Tofte på vegne af ITU’s ansatte, mens Carsten Gomard, stifter af Netcompany og formand for et af ITU’s aftagerpaneler, takkede for et godt samarbejde om at sikre uddannelsernes relevans for erhvervslivet.

Carsten Gomard, formand for et af ITU's aftagerpaneler.

Mads Tofte trykker hånd med Carsten Gomard, stifter af Netcompany og formand for et af ITU's aftagerpaneler. 

Mads Tofte fik også videohilsener med på vejen fra en række samarbejdspartnere gennem årene, blandt andre de tidligere forskningsministre som Helge Sander, Birte Weiss og Morten Østergaard samt nuværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

I sin tale hyldede den afgående rektor de mange studerende, ansatte, politikere og andre nøglepersoner, der har sat aftryk på universitetet frem til i dag. Over 19.000 studerende og ansatte har gennem tiden haft deres gang på IT-Universitetet – ifølge Mads Toftes beregning nok til at danne en menneskekæde fra ITU’s bygning i Ørestaden til Farum.

Martin Zachariasen, dekan på Naturvidenskabeligt Institut på Syddansk Universitet, overtager rorpinden fra Mads Tofte og bliver ITU’s anden rektor fra 1. januar 2019.

Se flere fotos fra afskedsreceptionen herunder.

Mads Toftes afskedsreception.

Mads Toftes afskedsreception. 
Mads Toftes afskedsreception.

Mads Toftes afskedsreception.
Mads Toftes afskedsreception.