Martin Zachariasen bliver ny rektor på IT-Universitetet i København

Martin Zachariasen, dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet, bliver ny rektor på IT-Universitetet i København. Han tiltræder stillingen som rektor den 1. januar 2019.

Om ITUMartin Zachariasen

Det bliver den 51-årige professor i datalogi og dekan på SDU, Martin Zachariasen, som fra nytår skal stå i spidsen for IT-Universitetet i København.

Martin Zachariasen har tyve års erfaring med forskning og uddannelse på universitetsniveau, og har været leder i ti år - senest som dekan på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet og medlem af universitetets direktion.

”Martin Zachariasen er en visionær leder, som har mange års erfaring med at skabe gode resultater på tværs af forskellige fagmiljøer. Han har stor indsigt i it-forskning og –uddannelse, og har øje for den vigtige rolle, som IT-Universitetet spiller i samfundet. Jeg ser frem til at samarbejde med ham om at fortsætte den markante vækst, som IT-Universitetet er inde i,” siger bestyrelsesformand Maria Rørbye Rønn.

”IT-Universitetet spiller en helt særlig rolle i det danske universitetslandskab med at varetage it-forskning og uddanne de it-specialister, som samfundet i stigende grad har brug for. Som it-specialist og med lang ledelseserfaring fra universitetssektoren er det et drømmejob for mig at blive rektor på netop IT-Universitetet i København,” siger Martin Zachariasen.

Martin Zachariasen er vokset op på Færøerne og har taget en bachelor i datalogi på Færøernes Universitet. Han flyttede til København i 1991. Han er kandidat i datalogi fra Københavns Universitet og har siden opnået både en ph.d. og doktorgrad i datalogi fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk