Tech Karrieredage skal få unge kvinder til at gå it-vejen

Besøg hos it-virksomheder skal inspirere flere kvindelige gymnasieelever til at søge mod it-fagene. Tech Karrieredage er en del af IT-Universitetets indsats for at øge kvindeandelen på de tekniske studier, og TDC Group var vært for den første af slagsen torsdag den 30. august.

EventsSamarbejderdiversitetkarriere

Hvad laver man egentlig, når man er ansat som softwareudvikler, UX-designer eller digital strateg? Det fik en hel årgang kvindelige elever fra Københavns Mediegymnasium en prøvesmag på, da de deltog i Tech Karrieredag hos TDC.

Kvinderne fik blandt andet til opgave at designe en app, der kan minde folk om at tage deres piller. I arbejdet skulle eleverne både indtænke brugeroplevelsen, det tekniske og det forretningsmæssige aspekt. Desuden mødte eleverne tre kvindelige TDC-medarbejdere med vidt forskellige arbejdsopgaver inden for it og kvindelige studerende fra ITU’s bachelor i softwareudvikling, som fortalte om deres uddannelse.

 
”Formålet med Tech Karrieredagen er at vise de unge kvinder, hvad det helt konkret vil sige at arbejde med it, og forhåbentlig få dem til at overveje en it-uddannelse,” fortæller Camilla Rosengaard, kommunikationschef på ITU, som leder projektet.

Også TDC håber, at Tech Karrieredagene vil inspirere mange unge kvinder til at gå it-vejen.

”TDC vil gerne opfordre flere kvinder til at søge ind på tech-fagene. Dels fordi vi allerede i dag oplever udfordringer med at tiltrække tilstrækkeligt med digitale talenter, men også fordi vi tror på, at innovation sker ved, at vi har forskellighed, og en del af det er selvfølgelig at få flere kvinder med,” siger Helle Bødker, Head of Digital First Business Tribe hos TDC.

Viktoria Nygaard Sørensen var en af de elever, som var med på dagen. Hun fik aflivet flere fordomme om it-verdenen:

»

Vi har lært at it-verdenen ikke bare handler om at sidde bag en skærm og kode, men at der er meget mere bagved.

Viktoria Nygaard Sørensen, gymnasieelev, Københavns Mediegymnasium
«
”Vi har lært at it-verdenen ikke bare handler om at sidde bag en skærm og kode, men at der er meget mere bagved,” sagde hun.

Tech Karrieredagene indgår i ITU’s VILLUM-støttede projekt ‘From niche to mainstream: Increasing diversity in Computer Science’, som skal øge andelen af kvinder på IT-Universitetets tekniske uddannelser.

ITU planlægger at afholde 8-10 Tech Karrieredage om året i samarbejde med forskellige virksomheder.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk