Debat på Folkemødet: Giver digitalisering bedre velfærd?

Digitalisering skaber store forandringer i velfærdsstaten. Hvordan kan vi sikre, at forandringerne kommer alle borgere til gavn? Kom med til IT-Universitetets debat på Folkemødet torsdag d. 13. juni.

EventsInstitut for Business IToffentlig itdigitaliseringBrit Ross WinthereikForskning

Vores kontakt med det offentlige foregår i stigende grad via en computer, hvad end det gælder tidsbestilling hos lægen, ansøgning om offentlige ydelser eller udfyldning af selvangivelsen. Og overalt i systemet bliver vi bedt om at udlevere data om os selv, som skal bruges til at forbedre de offentlige tilbud.

Men hvilke konsekvenser har denne stigende digitalisering – for kvaliteten af de offentlige services, for tilliden til det offentlige system og i sidste ende for vores demokrati?

Disse spørgsmål tager IT-Universitetet op i en paneldebat på årets Folkemøde med deltagere fra den offentlige sektor, en af Danmarks største it-leverandører samt forskningsverdenen.

”Jeg ser frem til at diskutere sammenhængen mellem digitalisering og velfærd. Det er så vigtigt, at vi kommer nærmere på teknologiens indvirkning på, hvad det vil sige at være borger i et velfærdssamfund. Det er også supervigtigt at diskutere myndighedernes rolle i at skabe og anvende gode digitale løsninger,” siger Brit Ross Winthereik, professor på ITU og leder af forskningsprojektet Data as Relation, som omhandler offentlig digitalisering.

I panelet deltager:

  • Mette Harbo, digitaliseringschef, Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
  • Mette Louise Kaagaard, EVP for Local Government og Direktør for Kommuner og Regioner, KMD
  • Hanne Marie Motzfeldt, lektor i digital forvaltning, Københavns Universitet
  • Brit Ross Winthereik, professor og leder af forskningsprojekt om offentlig digitalisering, IT-Universitetet i København

Journalist og forfatter Martin Breum er moderator.

Alle er velkomne til at komme forbi og deltage i debatten. Der bliver rig mulighed for at byde ind med spørgsmål og kommentarer fra publikum.

Mere information

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk