ITU-forsker modtager Amazon Research Award

Lektor Barbara Plank fra forskningsgruppen Natural Language Processing (NLP) på ITU har modtaget den prestigefulde Amazon Research Award (ARA) for hendes arbejde med at forbedre automatisk sprogforståelse, for eksempel i digitale assistenter.

Institut for DatalogiForskningBarbara Plankalgoritmerbevillingerkunstig intelligens

Barbara Planks forskning fokuserer på deep learning-metoder til sprogteknologi. I Amazon-projektet skal hun udvikle algoritmer til at gøre produkter som Amazonas digitale assistent Alexa bedre til at forstå brugernes kommandoer.

Projektet udføres i samarbejde med Amazon Alexa AI i Aachen, Tyskland. Målet er at anvende transfer learning til at udbygge mulighederne ved automatisk sprogforståelse, for eksempel i forhold til at udvide til nye sprog.

Læs mere om Barbara Planks forskning i multitask learning og transfer learning.

ARA-priserne uddeles for at styrke innovationen og samarbejdet med forskningsinstitutioner over hele verden. Den årlige pris giver op til 80.000 dollars til forskere ved akademiske institutioner over hele verden samt 20.000 dollars i Amazon Web Service Credits til at støtte forskning indenfor forskellige aspekter af kunstig intelligens, for eksempel computer vision, sprogteknologi, robotteknologi og sikkerhed.

I år modtog 82 forskere prisen. I 2017 modtog 49 forskere prisen, heraf kun fem i Europa, ud af over 800 ansøgere.

Mere information

Barbara Plank, lektor, telefon +45 7218 5274, email bapl@itu.dk

Vibeke Arildsen, presserådgiver, telefon 2555 0447, email viar@itu.dk